Mikkel Jensen får fuld sæson i European Le Mans Series

Foto: European Le Mans Series - © DAVID LORD PHOTOGRAPHY / Jakob Ebrey Photography

Efter Mikkel Jensen i december sikrede sig en fast kontrakt som fabrikskører for BMW Motorsport har østjyden også set sig om efter muligheden for at tilføje endnu flere løb til et travlt 2019.

Det er nu lykkedes, for med en dugfrisk aftale med det italienske LMP3-team Eurointernational er aarhusianerens løbskalender vokset fra ti til 17 løb:

– Jeg har hele tiden ledt efter noget at køre ved siden af BMW, og der passer ELMS perfekt ind. Jeg glæder mig meget til at komme i gang med teamet. Jeg kender teamejeren Antonio Ferrari rigtig godt tilbage fra dengang jeg kørte Formel 3, så jeg glæder mig meget til at komme ud i det her.

Også selvom det giver en del travlhed:

– Jeg har ti løb med BMW og så kommer der syv mere med den her aftale. Jeg får lidt at se til, men jeg vil altid sige, at jo mere ræs, des bedre. Også selv om det bliver travlt – vi har jo et par oversøiske løb i Intercontinental GT Challenge, så der bliver helt sikkert et par back-to-back weekender med løb og meget rejsetid. Men det tager jeg med, lyder det fra en optimistisk Mikkel Jensen.


Eurointernational satser i år på at komme til tops i European Le Mans Series, og har til det formål hentet Mikkel Jensen ind som kører. Photo©JEP – www.jakobebrey.com

Genoptager samarbejdet

Eurointernational og Mikkel Jensen er for så vidt ikke et helt nyt makkerpar. Jensen kørte for italienerne ved sidste års Road to Le Mans og kvitterede ved den lejlighed for tilliden ved at vinde det første løb i weekenden.

Eurointernational blev grundlagt i 1989, og har siden gjort sig i både formelbiler og sportsvogne. Undervejs har teamet blandt andet kørt i den nu hedengange amerikanske CART-serie, ligesom italienerne også har kørt i blandt andet Formel 3 og Formel BMW. I år har teamet således 30-års jubilæum, og derfor satser man ekstra hårdt på ELMS i år, siger Mikkel Jensen:

– Teamet satser på at stå med gode kort på hånden i ELMS i år, og umiddelbart synes jeg, det tegner godt. Vi har en god bronzekører i tyske Jens Petersen, som vandt Michelin Le Mans Cup sidste år, så jeg glæder mig til at komme i gang.

Samtidigt med European Le Mans Series, så er Mikkel Jensen også på plads i Eurointernationals satsning på Le Mans-opvarmningsløbet, Road to Le Mans. Teamejer Antonio Ferrari er særdeles tilfreds med at have sikret sig danskerens underskrift og forventer sig meget af samarbejdet, siger han i en udsendt pressemeddelelse:

– Eurointernational har 30-års jubilæum i 2019, hvilket giver os en fantastisk anledning til at kæmpe for titlen i European Le Mans Series. Mikkel vandt det allerførste løb, han kørte for os i Road to Le Mans i 2018, og vi er glade for at have ham med i vores lineup i både European Le Mans Series og Road to Le Mans. Jeg mener, at Mikkel er blandt de absolut hurtigste LMP3-kørere i serien, især efter vores seneste to dages test på Monza, hvor hans performance og talent står endnu tydeligere.

http://beta.boxengasse.dk/nyheder/international-motorsport/mikkel-jensen-faar-fabriksaftale-og-dtm-test-hos-bmw/

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: