Motorfestival åbner for ansøgninger

Foto: Boxengasse - Kim Gripping / Niklas Majgaard

Rømø Motor Festival vender tilbage i 2019, og der er allerede åbnet op for ansøgninger, hvis du har en bil eller motorcykel fra før 1947, som du kunne tænke dig at deltage med på Lakolk til sommer.

2019-udgaven er i øvrigt ekstra speciel i den forstand, at det i år er 100 år siden det første strandløb blev kørt i Danmark.

Her følger Rømø Motor Festivals officielle pressemeddelelse:

I fjor slog festivalen alle rekorder, og lidt flere end 100 køretøjer fra 11 lande slap gennem nåleøjet og fik lov at køre på banen, hvor arrangørerne blandt andet støttes af officials fra Dansk Automobil Sports Union (DASU) og Dansk Motorcykel Union (DMU).
Ingen af de deltagende køretøjer er nyere end årgang 1947.

Festivalen holder åbent for ansøgninger frem til udgangen af april. I fjor var interessen overvældende. Den tendens forventes at fortsætte.


Fokus på trafik
Det var ikke bare interessen fra kørere og teams fra ind- og udland, der slog alle rekorder i 2018.

Det gjorde lysten også til at være på stranden for at se racet. Det skabte nogle trafikale udfordringer, en situation som festivalen i år i samarbejde med blandt andet politiet vil forsøge at forbedre.

Der er masser af plads til gæsterne og deres køretøjer nede på stranden så målet er at få trafikken til at glide til og fra stranden.

Jubilæum med fest
Festivalen 2019 holdes i et jubilæumsår. I år er det nemlig præcis 100 år siden det første race blev kørt på Fanø Nordstrand. Det kommer festivalen naturligvis til at bære præg af.

Igen i år trækker Skærbæk i festtøjet, og bliver hjemsted for festivalens racecamp. Her åbnes dørene for campering og hygge fredag 30. august, og i løbet af weekenden bydes der blandt andet på seks orkestre og masser af boder med tøj, vintageting, mad og drikkevarer.

Festivalen forventer masser af gæster fra ind- og udland. Og ved at de glæder sig til at opleve ægte sønderjysk gæstfrihed, når den er bedst.

Her kan du se glimt fra sidste års udgave, som vi på Boxengasse fik æren af at dække:

Glimt fra Rømø Motor Festival

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: