N24: BMW tager pole position til Nürburgring 24h

Foto: Niklas Majgaard/Boxengasse

Den sidste del af kvalifikationen til Nürburgring er en klassisk superpole. De 23 bedste biler i SP9/GT3 samt SP-X-kategorien får et nyt skud på at sætte den bedste tid, mens de øvrige startpladser allerede er fordelt på baggrund af de tre kvalifikationer torsdag og fredag. Her var 18 biler forhåndskvalificerede fra N24 Qualifier-weekenden og stødte til i Q2, mens fem pladser var ledige til torsdagens og fredagens kvalifikationer.

Og det endte ekstremt tæt i Q2, hvor top fem var indenfor bare en halvanden tiendedel – ganske imponerende givet at banen er 25 kilometer lang. Pole position endte hos Max Hesse og BMW Team RMG i tiden 8.10.992 – i øvrigt efter avancement fra netop Q1. I afgørelsen i Q2 formåede Hesse til gengæld at holde stand, og endte på pole position efter Laurens Vanthoor ellers gjorde sit for at få en ægte hjemmebanefavorit i form af Mantheys ‘Grello’ #911 på pole position.

Laurens Vanthoor var tæt på for Manthey, men Porsches #911 starter som nummer to i morgen.

Og Vanthoor var tæt på, for hans første omgang var særdeles lilla på livetimingen, men Vanthoor satte pole position over styr med en fejl i Tiergarten og endte som toer, mens Ricardo Feller og Kelvin van der Linde tog tredje- og fjerdepladsen for Scherer Sport PHX Audi og Red Bull Team ABT Lamborghini respektivt.

De forsvarende vindere fra Frikadelli og Ferrari starter som nummer fem.

Hverken Nicki Thiim eller Bastian Buus kom i aktion i Top Qualifying – hos Walkenhorst Motorsport kørte David Pittard, mens Dinamic Porsche satte deres lid til Marvin Dienst.

Begge biler med dansk islæt i SP9 var også i spil, men David Pittard klarede ikke cuttet til Q2 for Aston Martins #34 fra Walkenhorst Motorsport, som Nicki Thiim er en del af. Og heller ikke Bastian Buus fik chancen, for Marvin Dienst klarede heller ikke cuttet for Dinamic. Det var ellers planen, at Bastian Buus skulle have kørt Q2, såfremt Dienst havde fået bilen videre.


Marvin Dienst på vej ud af Eiskurve. Vi har et interview med Bastian Buus på vej, så følg med her på sitet i morgen! 🙂

Udenfor Superpole starter Henrik Bollerslev og Four Motors GmbH som nummer 42 generelt i deres Porsche 992 GT3 Cup, mens Kaj Schubert starter som nummer 99 generelt, og Rasmus Helmichs Adrenalin Motorsport Team Mainhattan Wheels Porsche Cayman starter som nummer 103.

Nürburgring 24h starter lørdag klokken 16.00 og kan følges live hele vejen på Youtube.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: