Nicklas Nielsen inden 24 Hours of SPA: – Det bliver vildt

2020_07_nicklas_nielsen_2020_3
Foto: SRO/Nicklas Nielsen Racing

2020 har været en sæson med mange store resultater og nye skridt frem i karrieren for Ferraris Nicklas Nielsen.

Frisk fra en tredjeplads på Le Mans sidste måned og med en aktuel andenplads i WEC er det nu tid til en ny og noget anderledes opgave med AF Corse, nemlig 24 Hours of SPA. Et løb, der samtidigt bliver Nielsens debut i netop dét løb.

AF Corse var tidligere i oktober med i den officielle test forud for weekendens løb. Årets 24 Hours of SPA bliver Nicklas Nielsens første. Foto: SRO/IGTC

– Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal forvente, men jeg har i hvert fald ikke hørt andet, end at det her løb er vanvittigt… Jeg er meget frem til det, og jeg tror, det bliver ret så uforudsigeligt, lyder den forsigtige vurdering fra Nicklas Nielsen overfor Boxengasse.

Uanset, så venter der en meget anderledes opgave. Det er et relativt sent tidspunkt at træde ind i mesterskabet på, men ambitionerne er uanset hvad på plads: Ferrari vil gerne have en sejr, og håbet hos AF Corse er da også, at man kan blive de første siden 2009 til at vinde i en bil, der ikke er tysk.

Ferraris seneste og eneste sejr i nyere tid er i øvrigt fra 2004 – dengang 24 Hours of SPA var en del af FIA GT Championship.


Et anderledes løb

Med andre ord er Nielsens arbejdsgiver også sultne efter metal i Belgien – men først skal et meget anderledes løb gennemføres, forklarer han:

– Det er et meget, meget anderledes løb end Le Mans. Der kommer til at være meget mere trafik, for vi er lige så mange biler på en kortere bane, så jeg forventer helt klart, at der bliver noget at se til. Samtidigt er der meget strategi i det – der gives point hver sjette time, og det vil helt klart spille en stor rolle, at vi er de rigtige steder på de rigtige tidspunkter, siger han og tilføjer:

– Jeg ved, at det bliver vildt. Jeg er sikker på, at bilen er hurtig, og at vi kan være med fremme – og derudover bliver det nok endnu et 24-timers sprintløb – på Le Mans lå vi jo tre biler helt samlet om anden-, tredje-, og fjerdepladsen til sidst, så det skal vi bare have mere af, slår han fast.

24 Hours of SPA kan følges live på Youtube weekenden over – vi følger op med links til stream og livetiming, når det kommer op.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: