Noah Watt overrasker i Super GT-kvalifikation

Noah Watt fik en superstart på sæsonen, da han i Q2 kørte hurtigst af alle. Foto: Kim Gripping/Boxengasse
Foto: Boxengasse.dk

Årets premiereweekend i Super GT fik en lidt overraskende begyndelse med to tidtagninger, der begge havde en Am-kører i spidsen.

I Q1 tog Andreas Jochimsen teten med 58.825, mens Team Flexlease.nu fulgte trop i deres debutløb med henholdsvis Kevin Rossel og Christian Sørensen som toer og treer i henholdsvis 58.899 og 58.966.

Nicki Petersen lagde ud som fjerdehurtigste mand, mens Kevin Verner og sidste års runner up, Ole Petersen kørte femte- og sjettehurtigst. Den forsvarende mester Martin Andersen har tilsyneladende ikke helt fundet melodien, men kørte sig dog med P8 videre til Q2.

Team Flexlease.nu træder ind i den sønderjyske Super GT-serie med Kevin Rossel og Christian Sørensen, som endte med henholdsvis anden- og tredjebedste tid. Foto: Niklas Majgaard/Boxengasse.dk

Noah Watt slår til

Q2 mellem de 12 hurtigste blev imidlertid også vundet af en Am-kører. Noah Watt fik markeret sine ambitioner i Super GT eftertrykkeligt, og trodsede de lette regndryp, som hang truende hen over kvalifikationen.


Tiden på 58.934 kunne ingen på Padborg Park imidlertid hamle op med. Nærmest kom Kevin Rossel, som bakkede en flot Q1 op med næstbedste tid igen – i øvrigt fulgt af Flexlease.nu-holdkammeraten Christian Sørensen.

Ole Petersen fandt mere fart til Q2 og landede fjerdebedste tid, mens Casper Røes og Frederik Nymark runder top seks af. Andreas Jochimsen kunne ikke bakke sin flotte Q1 op med et nyt topresultat og fik syvendebedste tid.

Med andre ord er der gode point til kontoen for Noah Watt, men på pole position i morgen bliver det Kevin Verner, for de otte bedste bytter plads til 1. heat. Og med ottendehurtigste tid er det derfor Verner på pole foran Andreas Jochimsen og Frederik Nymark.

Ole Petersen jagter revanche for sidste sæsons finale, hvor han tabte mesterskabet på falderebet. Foto: Kim Gripping/Boxengasse.dk

Noah Watt var selvsagt godt tilfreds med at afrunde Q2 i hurtigste tid:

– Det var helt vildt spændende! Det var meget tæt i Q1, men jeg fornemmede, at der var mere at hente i bilen. Det er meget rart at se det hårde arbejde bære frugt nu, lyder det fra Noah Watt.

Teamchef John Nielsen fra Team Flexlease.nu var godt tilfreds efter dagens kvalifikation. Foto: Kim Gripping/Boxengasse.dk

I Team Flexlease.nu-lejren er stemningen også god ovenpå det dobbelte 2-3-resultat. Det fynske team har ellers ikke testet alverden sammen med resten af feltet i Super GT, og derfor var det et team med tiltro til eget materiel, der startede lørdagen på Padborg Park – men også et team, der ikke præcist vidste, hvor de lå i forhold til resten af feltet, forklarer Christian Sørensen:

– Havde du spurgt mig inden i dag… Så var jeg vist meget tilfreds med en tredjehurtigste tid. Vi var ikke rigtigt flyvende i tests hernede, men synes vi er kommet godt med, og vi har hele tiden troet på, at vi nok skulle nå frem til noget godt. Det er dog ikke fordi vi har ændret det store – men tingene kom godt til os, og det er jo en meget anderledes bil end DTC-raceren jeg kørte sidste år. Det har krævet lidt tilvænning, konstaterer han og fortsætter:

– Det er meget uforudsigeligt i år, for vi har ikke testet andet end to dage her i Padborg, så vi vidste ikke rigtigt, hvor vi ville ligge i feltet. Men vi er gode på racepace, så vi ser helt klart frem mod i morgen.

Den historie bakker holdkammeraten Kevin Rossel op om:

– Jamen, jeg ville da gerne have haft pole… Ej, det er superfint med næstbedste tid, og det gav rigtig fine point til stillingen, så det er bestemt en god start. Der er store forventninger her i teamet, men vi har ikke testet meget op mod de andre, og vidste ikke rigtigt, hvor vi ville være rent tidsmæssigt i forhold til de andre.

Heat 1 sættes i gang søndag 12.40.

 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: