Ny kalender klar til Thiim og Lind i Japans Super GT

Foto: British GT/JEP
Foto: Super GT/GT Association / GTA ltd.

Nu kan Nicki Thiim og Dennis Lind godt begynde at øve de japanske gloser, for GT Association, som står bag Super GT i Japan er langt om længe klar med en ny og revideret kalender efter corona-pandemien, som har haft stor indvirkning på Japan såvel som Asien i sin helhed.

Når de to danskere får debut i den japanske serie, så er de samtidigt de første danskere i den japanske top-serie siden den fik sit nuværende navn. Før hed den All Japan Grand Touringcar Championship, forkortet JGTC, og havde tilbage i 90’erne Tom Kristensen (1994, 1996-1997) og John Nielsen (1996) til start.

SUGO, hvor dette billede er fra, er røget ud af den nye kalender. Samme er Autopolis, som Boxengasse besøgte i 2018. Foto: GT Association / GTA Japan

Dansk/japanske makkerpar

Kalenderen bliver på otte løb, men med noget mindre variation, end det ellers er standarden hos japanerne, som gør en dyd ud af at få landets førende motorsportsserie rundt på et ganske varieret udvalg af baner.

Ud går Autopolis, Sportsland SUGO, Sepang i Malaysia samt Okayama, og i stedet kommer Fuji Speedway, Suzuka og Twin Ring Motegi primært til at trække læsset, ligesom det ventes, at Buriram i Thailand bliver værter for årets finale lige inden nytår.


Nicki Thiim og Dennis Lind skal begge køre i GT300-kategorien for GT3-racere. Thiim for Aston Martin-teamet D’Station Racing med japanske Tomonobu Fujii som holdkammerat, mens Dennis Lind er udset til en plads hos Japan Lamborghini Owners Club i en Lamborghini Huracán GT3. Den deler han med japanske Yuya Motojima.

Super GT er kendetegnet ved at køre med to klasser og flere dækmærker i direkte kamp. GT500 er den store kategori, mens Thiim og Lind begge skal køre i den anden kategori, GT300, som er for GT3-racere. Foto: GT Association / GTA Japan

Således ser den nye kalender ud i Japan:
27-28. juni – Officielle testdage, Fuji Speedway
18-19. juli – Fuji Speedway
8-9. august – Fuji Speedway
22-23. august – Suzuka
12-13. september – Twin Ring Motegi
3-4. oktober – Fuji Speedway
24-25. oktober – Suzuka
7-8. november – Twin Ring Motegi
26-27. december – Buriram, Thailand (Alternativt Fuji Speedway 28-29. november)

Nicki Thiim: – Man skal udfordre sig selv

Boxengasse tager til… Super GT!

Fra F3-talent til japansk titel-jæger

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: