Officielt: Jan Magnussen forlader Corvette Racing

Foto: Richard Prince, Corvette Racing

Rygtet har svirret i nogen tid, men natten til lørdag gjorde Corvette Racing det officielt: Jan Magnussen er ikke en del af Corvettes lineup i 2020.

Dermed er det et farvel til danskeren, som over de forgangne 16 år nærmest er blevet synonym med de gule Corvetter. Siden debuten for Corvette i 2004 er det blevet til 35 sejre for danskeren – herunder fire klassesejre på Le Mans og én i Rolex 24 at Daytona – foruden fire IMSA-mesterskaber og 17 pole positions på 156 starter.

Jan Magnussen siger farvel til Corvette Racing efter 16 sæsoner og 156 løb. Corvette Racing ventes at annoncere sine 2020-planer senere i år – vi ved allerede, at det bliver med den helt nye C8R. Foto: Richard Prince/Corvette Racing

I Corvette Racings pressemeddelelse siger Jan Magnussen:

– Jeg er heldig at have haft en så lang karriere med Corvette. Da jeg blev en del af programmet i 2004 troede jeg ikke, at det ville blive mit hjem i 16 år. Det her team er som min anden familie – jeg er enormt stolt af de mesterskaber og sejre vi har taget sammen mod rigtig skarpe konkurrenter. Stor tak til Corvette Racing for alle de gode tider og gode minder.

I sin klumme på Motorsport.com går Jan Magnussen dybere ind i sit farvel til de sejrsvante amerikanere.
– Det er altid svært at forlade et team, men når du har været med den samme organisation og mange af de samme folk gennem 16 år, så er det meget hårdere. Men Petit Le Mans blev mit sidste løb for Corvette. Gennem de over 150 løb jeg har kørt med Corvette siden 2004 har jeg været heldig nok til at kunne udleve nogle af mine vildeste motorsportsdrømme. Ingen af de fire mesterskaber, herunder 2017/2018 back-to-back i IMSA, fire Le Mans-sejre, fire sejre på Sebring og én på Daytona – intet af det her kunne lade sig gøre uden Corvette Racing og GM.

– Jeg er så taknemmelig – ikke blot for alt vi nåede sammen, men også for alle minderne udenfor banen. Når du kører 16 sæsoner med ét team, så bliver det som en familie. Corvette har været mit amerikanske hjem i lang tid, og jeg er så taknemmelig for, at jeg fik muligheden for at bruge så meget og god tid med en fantastisk gruppe mennesker.

Petit Le Mans på Road Atlanta i Braselton, Georgia, USA, blev Jan Magnussens sidste løb for Corvette Racing. (Richard Prince/Chevrolet photo).

Mere på vej


Men for Jan Magnussen er det ikke slut. Intentionen er helt klar – og det er at køre i 2020 og fremover også.

– Selvom det her er enden på min karriere hos Corvette Racing, så er jeg ikke færdig bag rattet. Racing er i mit blod, det er en del af mig – og jeg vil fortsætte med at køre i 2020 og fremover, skriver han i klummen, hvor han også takker en række nøglefigurer hos Corvette Racing for de seneste mange års samarbejde – og en tak til de mange fans, der altid står klar til at bakke op.

Selvom det nu endegyldigt er slut med Corvette Racing for Jan Magnussen, så er det ikke slut for den erfarne roskildenser. Magnussen går benhårdt efter at køre videre i 2020. Foto: Richard Prince/Corvette Racing

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10158176721832494&id=91811457493

 

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: