Optakt: Dobbelt op i Long Beach for IndyCar og IMSA

Foto: James Black/Penske Entertianment

En travl motorsportsweekend står for døren, og det gælder både her i Europa såvel som i USA. I det amerikanske er der lagt op til en dobbeltweekend, for både IMSA WeatherTech SportsCar Championship og NTT IndyCar Series gæster de californiske gader i Long Beach. En bane, der har tradition for at byde på både spænding og drama, og som passer umådeligt godt ind i begge seriers tætte, respektive mesterskaber.

Long Beach Grand Prix trækker på mange plan paralleller til Monacos Grand Prix – kald det den amerikanske udgave af Monacos GP i F1. Sandheden er imidlertid, at Long Beach er en decideret motorsportsfestival over to weekender, hvor denne med Indycar og IMSA er finalen. Sidste weekend var samme gader vært for det amerikanske Formula Drift-mesterskab, og netop i drifting er Formula Drift i Long Beach (også) én af de helt, helt store weekender i sæsonen.

#70: Inception Racing, McLaren 720S GT3, GTD: Brendan Iribe, Frederik Schandorff – Frederik Schandorff og Brendan Iribe er igen i år at finde på fuldt program hos #70 Inception Racing. Foto: Jake Galstad/IMSA

Dansk rutsjebanestart i IndyCar

Indycar kommer til Californien efter to afdelinger præget af stor dramatik i henholdsvis St. Petersburgs gader i Florida og Fort Worths ovalbane i Texas. En sæsonstart, som set med danske briller har været lidt af en rutsjebane for Christian Lundgaard og Benjamin Pedersen. Lundgaard lagde godt fra land og tog niendepladsen i Florida, men østjyden havde en svær weekend på ovalen i Texas og måtte tage til takke med en skuffende 19. plads.

Til gengæld gik det lige omvendt for Indycars andet danske indslag, da Benjamin Pedersen tog revanche for en rædsom sæsonpremiere i Florida og tog 15. pladsen i Texas. Premieren i Florida blev en kort én af slagsen for Pedersen, som blev indblandet i et stort sammenstød på sæsonens første omgang og udgik.

I Long Beach bliver det også spændende at se, om Marcus Ericsson kan følge op på de lovende takter fra bybanerne. Ericsson vandt sæsonpremieren i St. Petersburg, men udfordrerne er selvsagt aldrig langt væk i IndyCar.


Christian Lundgaard under PGG 375 på Texas Motor Speedway for 14 dage siden. Foto: Chris Owens/Penske Entertaiment

Dansk jagt i GT-biler

IndyCar er til gengæld ikke alene i Long Beach, for lørdag aften går det løs med IMSA’s tredje afdeling i år, og sæsonens første på en bybane.

Den amerikanske sportsvognsserie har igen i år dansk deltagelse med Marco Sørensen og Heart of Racing samt Frederik Schandorff og Inception Racing som faste kørere hele sæsonen i GT Daytona. På Daytona fik Marco Sørensen og Heart of Racing den perfekte start på samarbejdet med en sejr i den amerikanske klassiker. Helt så godt gik Sebring imidlertid ikke, hvor den blå Aston Martin måtte udgå efter et uheld undervejs.

I IMSA-topklassen GTP er det tid til en ny, direkte duel mellem Cadillac, Porsche, Acura og BMW – og med de helt nye biler er det også et første besøg på en bane, som Cadillac normalt har haft stærke traditioner på.

Cadillacs nu hedengange DPi-racer vandt faktisk i Long Beach fem ud af fem gange fra 2017 til 2022, men der er stærk modstand i vente fra etablerede navne som Acura såvel som fra nytilkomne BMW og Porsche. Cadillac kommer også til Long Beach med en frisk sejr fra Sebring i bagagen efter en vanvittig afslutning, hvor et større sammenstød kostede sejrschancerne for Acura og Porsche på én og samme gang.

Du kan se spotterguides for IndyCar og IMSA her.

Hvordan følger du NTT IndyCar Series?

Hvis din interesse også fanger motorsport generelt, så kan du følge Boxengasse på Facebook her, samt blive medlem af vores Facebook-gruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses IndyCar- og Christian Lundgaard-fangruppe her.

Bliv medlem af Boxengasses Christian Rasmussen-fangruppe her.

Boxengasse er også på Twitter, og du finder os lige her.

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: