Optakt: European Le Mans Series er tilbage!

Foto: European Le Mans Series/JEP, RLR MSport, Mikkel Jensen Racing

Årets European Le Mans Series har premiere på Paul Ricard i denne weekend, og har igen en del danskere til start. Der er gengangere i form af Mikkel Jensen, Michelle Gatting og High Class Racing med Dennis Andersen og Anders Fjordbach – og så er der et nyt dansk navn i sportscars i form af Malthe Jakobsen.

Lørdag bød på sæsonens første kvalifikation – og et lille fingerpeg om, hvad der er i vente fra i morgen klokken 11.00, når det går løs på den franske bane.

Mikkel Jensen og G-Drive Racing måtte se sig henvist til at starte som nummer to på Paul Ricard efter Nyck de Vries ellers var i spidsen af kvalifikationen næsten hele vejen.
Foto: Mikkel Jensen Racing

Her lå Mikkel Jensen og russiske G-Drive langt hen ad vejen til at starte sæsonen fra pole position, men i absolut sidste forsøg lykkedes det Felipe Albuquerque og United Autosport at finde to afgørende tiendedele mod G-Drives Nyck de Vries. Dermed åbner Mikkel Jensen, Nyck de Vries og Roman Rusinov sæsonen med et absolut godkendt udgangspunkt.

High Class Racing med Anders Fjordbach og Dennis Andersen hentede 12. bedste tid, mens Malthe Jakobsen og RLR MSport i den grad fortsatte de lovende takter i kvalifikationen til LMP3.

Jakobsen var en konstant trussel i spidsen af LMP3 gennem de ti minutters kvalifikation, og kæmpede længe om de afgørende tiendedele mod DKR Engineerings Laurents Hörr – men begge blev i sidste ende også snydt af United Autosport, da Wayne Boyd fik sin Ligier vredet ind på pole position.


Jakobsen og RLR endte ud med tredjebedste tid, og kan igen notere sit et absolut godkendt udgangspunkt til i morgen, når det går løs med fire timers racing på Paul Ricard.

Malthe Jakobsen og RLR MSport er kommet strygende fra start i LMP3, og i sin første kvalifikation i klassen var thyboen da også med helt fremme i tabellen. Jakobsen starter som treer i morgen, søndag. Foto: RLR MSport

Blandt GT-bilerne endte Ferrari og Kessel Racing med at tage pole position med Niki Cadei ved rattet, mens Aston Martin og Ross Gunn fulgte op. Iron Lynxs #83 og Michelle Gatting har til gengæld en stribe overhalinger på menuen i morgen – tiden 1:52.437 rakte til syvende startposition for Ferrari-teamet.

Iron Lynx med Michelle Gatting, Manuela Gostner og Rahel Frey på holdkortet har lidt at revanchere, når det går løs i morgen. Fra syvendepladsen i LMGTE skal trioen forsøge at gentage sidste års resultat fra den franske bane, hvor de kørte en andenplads hjem. Foto: ELMS/JEP

I øvrigt havde vi tidligere denne uge fat i Malthe Jakobsen, hvor den 16-årige thybo straks markerede sig i spidsen af feltet i LMP3 i prologen – de to testdage, der traditionelt åbner sæsonen. Det kan du læse mere om her.

Malthe Jakobsen ser frem til europæisk debut

Prologen

Skal man tage noget med fra prologen, så er det, at danskerbilerne fik godt med omgange på kontoen – og at tiderne var ganske konkurrencedygtige.

Mikkel Jensen og russiske G-Drive kom godt fra land i LMP2 og endte ud med tredjebedste tid over prologen i LMP2, mens High Class Racing var 13. hurtigst.

Malthe Jakobsen endte med at blande sig helt i spidsen, og var blandt andet næsthurtigst tirsdag morgen i LMP3 – og over de to dages tests var thyboen fjerdehurtigst i klassen.

I LMGTE er Michelle Gatting hos Iron Lynx det eneste danske indslag, og her viste man også ganske lovende takter over de to dage. Samlet var man cirka et halvt sekund nede i forhold til Dempsey Proton Racing Porsche, men et firetimersløb er som bekendt mere end én hurtig flyvende omgang.

Du kan se premieren på European Le Mans Series fra søndag formiddag klokken 11.00 med optakt fra 10.40. Du kan fange det hele live her:

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: