Optakt til ELMS og Michelin Le Mans Cup: Debut til nyt brint-projekt på Imola

#24 H24 / H24 RACING / Norman Nato / Stephane Richelmi
Foto: Michelin Le Mans Cup/Cool Racing/Kim Gripping/European Le Mans Series

I den kommende weekend er European Le Mans Series og Michelin Le Mans Cup tilbage, når turen går til Imola. Og ikke blot er der igen masser af danske islæt i felterne, for dem vender vi tilbage til. Det er også løbsdebuten for det projekt, som efterhånden er blevet vist et par gange til Le Mans, nemlig H24 hydrogen-raceren.

I den kommende weekend er den til start med franske Norman Nato og monegaskeren Stéphane Richelmi som kørere, og det bliver første gang, at den innovative bil for alvor skal i duel. Den har tidligere kørt med i frie træninger, men har afventet den endelige godkendelse af sikkerheden omkring brintsystemet i bilen, og dette er faldet på plads nu.

Malthe Jakobsen og COOL Racing åbnede sæsonen i LMP3 med en flot sejr. Foto: Cool Racing

Udover at holde øje med den franske brintbil, så er der i både European Le Mans Series og supportserien Michelin Le Mans Cup lagt op til to nye brag af et par løb. Premieren på Paul Ricard var en stor succes set med danske briller. Premieresejren i LMP3 gik til Cool Racing og en stærkt kørende Malthe Jakobsen, der sammen med Maurice “Mo” Smith og Michael Benham vandt løbet efter en superflot indsats fra Jakobsen, som i løbets afgørende fase lukkede Inter Europol Competitions store forspring og endte med at tage sejren med tre sekunders difference.

Danskere på pokaljagt i Michelin Le Mans Cup

Og i Michelin Le Mans Cup var der også masser af danskere på skamlen, da GMB Motorsport og deres nye satsning med Honda NSX GT3 debuterede med en flot 1-2-sejr i GT3-klassen.

Derfor er der også lagt op til stærke løb i den kommende weekend – og med felter på 42 biler i ELMS og 40 til Michelin Le Mans Cup taler opbakningen sit eget, tydelige sprog. I Michelin Le Mans Cup er det ud over GMB Motorsports tre Honda NSX GT3 med Gustav Birch/Jens Reno Møller, Kasper H. Jensen/Kristian Poulsen og Mikkel O. Pedersen/Lars Engelbreckt Pedersen også Malthe Jakobsen og Michael Markussen til start i LMP3 for henholdsvis Cool Racing og Team Thor.


GMB Motorsport havde en fantastisk sæsonstart i Michelin Le Mans Cup og tog den første sejr for Hondas nye 2022-udgave af NSX GT3. Foto: Kim Gripping

Michelin Le Mans Cup kører løb lørdag fra 17.30 på Imola.

Søndag gælder det årets anden afdeling af European Le Mans Series, hvor Malthe Jakobsen og COOL Racing skal forsøge at gentage den flotte bedrift fra Paul Ricard, hvor teamet vandt LMP3-klassen. Jakobsen er feltets eneste danske indslag i LMP3.

Nicklas Nielsen kørte sig sammen med Francois Perrodo og Alessio Rovera på skamlen i LMP2 Pro/Am-sæsonpremieren. Foto: ELMS

I LMP2 åbnede Nicklas Nielsen sammen med AF Corse året med en sejr i LMP2 Pro/Am, og kører denne gang i et felt på syv biler i Pro/Am, mens LMP2 samlet tæller 17 biler. Det er også her vi finder David Heinemeier Hansson, som kører for polske Inter Europol Competition, og de startede året ud med en 11. plads i klassen på Paul Ricard.

I GTE Am står der revanche på menuen for flere af klassens danske håb. Marco Sørensen og TF Sport måtte udgå efter bare ti minutter af sæsonpremieren som følge af et sammenstød. Hos Iron Dames er Michelle Gatting og Sarah Bovy tilbage efter de sidste weekend måtte skiftes ud takket være en positiv coronatest til Bovy. Iron Dames er derfor atter fuldtallige, og er klar til at følge op på en lovende sæsonpremiere, hvor den lyserøde Ferrari endte på fjerdepladsen i klassen. Femmer ved den lejlighed blev i øvrigt GTE Am-feltets to sidste, danske navne, nemlig Mikkel Jensen og Frederik Schandorff.

Sidstnævnte har i øvrigt prioriteret ELMS over den amerikanske IMSA-serie denne weekend – Schandorff har som bekendt et sæde i begge mesterskaber.

Michelle Gatting og Iron Dames var med i fighten om podiet ved sæsonens første løb på Paul Ricard i Frankrig. Nu gælder det Imola. Foto: ELMS

Steams til weekenden

Som altid kan du følge European Le Mans Series live og gratis på nettet. Mens Michelin Le Mans Cup varmer op og kører løb lørdag, så er det søndag ELMS indtager Imola til firetimersløbet. Her er streams til kvalifikation og løb i begge serier:

https://www.youtube.com/watch?v=i9PnsWqIhtQ

Husk, at du altid får det nyeste om international og dansk motorsport her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: