Podiechancerne forduftede for Thiim på Snetterton

Foto: Jakob Ebrey Photography/British GT

Der var atter action for alle pengene i weekendens anden afdeling af British GT, som blev kørt på Snetterton Park. Her trak det i weekendens andet løb op til, at Nicki Thiim og TF Sport skulle på podiet, men sådan gik det ikke helt for Thiim.

Fra en noget anonym startposition som nummer 12 var der lagt op til jagt fra TF Sports #2, ligesom Aston Martin-kollegaen Marco Sørensen også havde sit at se til fra en ligeledes skidt startplacering som nummer 11.
Det blev hurtigt dramatisk midt i feltet, og Mark Farmer, der deler bil med Thiim, startede i #2. Her kom det til et sammenstød, da Farmer blev ramt bagfra af en Mercedes. Mercedesen udgik på stedet med en smadret køler, men Farmer formåede at holde sin Aston Martin kørende – trods store skader på bagenden. Det lykkedes de to at hive en ottendeplads i land – og en sjetteplads i GT3 Pro Am.

Marco Sørensen og Andrew Howard var ikke meget heldigere og landede en tiendeplads samlet i det første løb for Beechdean AMR.

Barwell Motorsports blev weekendens store triumfator i British GT. To sejre til #72 med Phil Keen og Adam Balon blev udfaldet. /Jakob Ebrey Photography/British GT

Oppe foran gik sejren i GT3 til Barwell Motorsports Adam Balon og Phil Keen, som kørte et relativt udramatisk løb – i kontrast til alt det, der skete længere nede i rækkerne.

Også i GT4 blev sammenstød dyre for danskerne. Jacob Mathiassen og Century Motorsport var ellers fint på vej, men Mark Kimber blev i sit stint ramt af en konkurrent. Det bukkede bilens udstødning og gav elektroniske fejlmeldinger bedst som der ellers var en podieplads i udsigt.


Meget bedre var det ikke hos Optimum Motorsport og Patrik Matthiesen, som i første løb måtte se alle muligheder forsvinde på første omgang, da holdkammeraten Mike Robinson blev kørt af banen. Det kom efter et oplæg, hvor teamet hele tiden arbejdede hårdt for at finde den fart, som teamets Aston Martin konsekvent manglede på langsiderne. Det var dyrt i kvalifikationen.

https://www.facebook.com/PatrikMatthiesenOfficial/posts/2489898447904023

https://www.facebook.com/jacobmathiassenfansite/posts/2093452714098514

Jagt i løb 2

Efter en vellykket kvalifikation stod Nicki Thiim med gode kort på hånden til at give TF Sport årets første sejr. Thiim tog starten og slog hurtigt an med et tempo, som kun Barwell-Lamborghinien med Phil Keen kunne nærme sig. De to havde et pænt forspring med ind til det obligatoriske pitstop og kørerskifte midtvejs.

Som vinder af weekendens første løb får man en straf, og derfor skulle Adam Balon afsone ti sekunders stop and go-straf umiddelbart efter han overtog Barwell Motorsports Lamborghini fra Phil Keen. Balon nåede dog lige præcist ud som nummer to efter stop og straf, og kunne sætte jagten ind på Mark Farmer, som på det tidspunkt tog over efter Nicki Thiim.

Efter kørerskiftet kunne Mark Farmer dog ikke følge op på Thiims stærke udlæg og langsomt men sikkert blev føringen indhentet – hvilket ultimativt gjorde, at Farmer tog fjerdepladsen, mens Balon kunne holde god fart i Lamborghinien og sikre Barwell Motorsports en helt perfekt weekend med to sejre til #72. I øvrigt blev weekendens sidste løb en total triumf for Barwell, da søsterbilen med #69, kørt af Sam de Haan og Jonny Cocker blev nummer to.

Nicki Thiim slog hul til resten af feltet, og kun en stærkt kørende Phil Keen fra Barwell Motorsports kunne hænge på i den grønne Lamborghini Huracan GT3 EVO. /Jakob Ebrey Photography/British GT

Marco Sørensen og Beechdean AMR fik igen en noget lunken start, for som følge af en hændelse i weekendens første løb scorede Andrew Howard en straf på tre startplaceringer, så Marco Sørensen startede ud som nummer 11. Herfra var det hårdt arbejde for Sørensen og Howard, som endte med at tage en 11. plads hjem.

I GT4 stod der også avancement på menuen. Efter en dårlig kvalifikation og en regulær exit i 1. løb skulle Patrik Matthiesen forsøge at genvinde masser af placeringer fra griddens helt tunge ende. Det lykkedes, og efter et godt stint kunne Matthiesen give bilen videre til Mike Robinson, som kørte ind på en niendeplads i klassen. Men stadig langt fra forhåbningerne hos Patrik Matthiesen og Optimum Motorsport, som nu må jagte oprejsning, når det går løs på Silverstone den 8-9. juni.

Meget bedre gik det ikke for Jacob Mathiassen og Century Motorsport. Differentialeproblemer i kvalifikationen kostede rigtig dyrt til løb 2, hvor Jacob startede ud som nummer 18:

– I løb 2 startede jeg som nummer 18. Jeg fik kæmpet mig nogle placeringer op, indtil jeg blev påkørt af min teamkammerat i #43. Det bukkede styretøjet på bilen. Jeg kunne heldigvis køre videre og var tier lige før pitstoppet. Men da var det ikke slut med uheldene, for vi fik pludselig en punktering, som vi desværre måtte udgå med, forklarer han til Boxengasse.

 

Første pole i sæsonen: Nicki Thiim jagter revanche på Snetterton

Broget dansk start i British GT

Du kan se eller gense det hele her:

http://https://www.youtube.com/watch?v=7lgdpL-L2hY

 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: