Pole position til Marco Sørensen og Heart of Racing i Long Beach

Foto: IMSA/Jake Galstad/Michael Levitt

Marco Sørensen fik en god start på weekenden i Long Beach, da han natten til lørdag dansk tid tog pole position til lørdagens Long Beach Grand Prix. Det er Marco Sørensens første løb i Long Beach, og med tiden 1.17.811 var nordjyden hurtigst af alle i GT-feltet på tværs af alle 20 biler i GTD Pro og GTD.

Det var samtidigt en akkurat hurtig nok tid til at bringe Sørensen foran GTD Pro polesitter Jack Hawksworth i Vasser Sullivan Lexus, mens næstbedste bil i GTD-klassen også er en Lexus fra Vasser Sullivan, kørt af Frankie Montecalvo.

Marco Sørensens pole position er samtidigt også ny kvalifikationsrekord i GT3 på Long Beach. Foto: IMSA

– For at være helt ærlig, så er jeg lidt overrasket over, at det her gik hjem, for det er første gang, jeg kører her i Long Beach. Jeg nyder virkelig at køre på bybaner – de får adrenalinen til at køre, og det føles rigtig godt, når det samtidigt giver en pole position, sagde Marco Sørensen til IMSA efterfølgende.

Feltets anden dansker, Frederik Schandorff, kørte ikke kvalifikationen, men det gjorde Brendan Iribe til gengæld. Iribe endte som niendehurtigst i GT Daytona, og Inception Racing har derfor lidt arbejde foran sig i dagens løb.

Inception Racing starter P9 i GT Daytona i dag. Foto: IMSA

Kvalifikationen blev undervejs afbrudt af to sene afkørsler, da Ashton Harrison og PJ Hyett begge ramte muren i sving 8 med henholdsvis deres Acura NSX GT3 fra Racers Edge Motorsports og AO Racings Porsche 992 GT3R. Begge kom ud af bilerne uskadte.


1-2 til Acura

Helt i spidsen i Long Beach finder vi GTP-klassens første opgør på en bybane, hvilket var en kamp, som Acura kom bedst ud af. Filipe Albuquerque sikrede pole position for Wayne Taylor Racing, mens Tom Blomqvist fulgte op med næsthurtigste tid for Meyer Shank Racing.

Motul Pole Award til Filipe Albuquerque for fredagens pole position i Long Beach. Foto: IMSA

At Acura starter 1-2, når løbet køres i aften dansk tid er især bemærkelsesværdigt, for Acuras foregående model, ARX-05, kom ikke rigtigt til at fungere godt i Long Beach. Treer blev Sebastien Bourdais for Cadillac, mens BMW’s to GTP-racere starter som nummer fire og fem.

Husk, at du får alt om IMSA her på Boxengasse. Så følg os på www.facebook.com/boxengasse og på vores gruppe, https://www.facebook.com/groups/nytommotorsport/ , så er du opdateret!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: