Banerekord, andenplads og to pokaler i Monaco

Foto: Porsche Motorsport

Mikkel O. Pedersen fortsætter sin gode start på 2019-sæsonen. Efter sjettepladsen i første afdeling af Porsche Supercuppen kunne han søndag i Monacos snævre gader sikre sig sit første besøg på podiet, da han tog andenpladsen og samtidig blev noteret for sin første banerekord i løbsserien. Det betyder, at han nu ligger på fjerdepladsen i mesterskabet.

”Det kunne være blevet til en sejr, men det må blive en anden gang,” siger Mikkel O. Pedersen. Han startede løbet fra position 2 lige bag den regerende mester Michael Ammermüller. ”Ammermüller lavede en tyvstart, og så snart vi var igennem første sving, kaldte jeg teamet over radioen og bad dem holde øje med info på tidtagningsskærmene.”

”Jeg var sikker på, at han ville få en straf, og derfor valgte jeg ikke at tage unødvendige chancer. Der var et par gange, hvor jeg havde mulighed for at angribe ham, men jeg ville ikke, da jeg var overbevist om, at han havde tyvstartet og ville få en straf.”

Imidlertid blev der ikke rokket ved resultatet.

”Bagefter brugte stewards 2-3 timer på at se videooptagelser igennem, men de mente ikke, at der var tyvstart. Men når jeg ser andre optagelser, så var der det,” siger Mikkel O. Pedersen. ” ”Jeg var stensikker på det, og Larry ten Vorde, som blev treer, sagde til mig Så du også tyvstarten? lige efter løbet. Men det gjorde stewards bare ikke.”


Følelserne var lidt blandede bagefter, men trods skuffelsen var der også meget at glæde sig over. Udover det trofæ, som Porsche-organisationen uddelte, præsenterede løbsarrangørerne Automobile Club de Monaco også Struer-køreren for en gigantisk pokal, som blev overrakt af skuespilleren Patrick Dempsey, og netop den pokal gav visse udfordringer ved den efterfølgende check-in i lufthavnen i Nice.

”Jeg er meget glad. Jeg har længe snakket om, at jeg gerne vil have en podieplads, og nu blev drømmen opfyldt,” siger Mikkel O. Pedersen, ”og så lykkedes det mig også at tage banerekorden i Monaco. I det hele taget gik det godt i weekenden. Jeg var treer under træningen, og var jeg ikke kommet i trafik i den sidste sektor, havde jeg været hurtigst. Og i tidtagningen var jeg kun en tiendedel efter Michael Ammermüller.”

Mikkel O. Pedersen får dog ikke lov til at hvile på laurbærrene. Onsdag og torsdag tester han på Silverstone-banen i England, men så er der også en måneds pause indtil næste Porsche Supercup-løb, der finder sted på Red Bull Ring i Østrig.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: