Casper Nissen kører for Danmark og DASU i FIA Karting Academy Trophy 2024

Foto: DASU

Det bliver 13-årige Casper Nissen, der skal forsvare de rød/hvide farver i international karting, når det går løs med FIA Karting Academy Trophy 2024.

Sønderjyden med bopæl i Toftlund er blevet udvalgt blandt de mange ansøgere til at køre for Danmark og DASU i det internationale gokart-mesterskab udskrevet af det internationale motorsportsforbund FIA.

FIA Karting Academy Trophy er kendetegnet ved at det er en stærk platform for unge køreres udvikling og læring. At man kører i ens materiel betyder, at der kan fokuseres 100% på kørerens udvikling. Det er også i 2024 DASUs klare målsætning at sende en repræsentant, der kan repræsentere Danmark på bedst mulige vis, samtidig med at serien kan bidrage til kørerens langsigtede udvikling.

– Casper har over de sidste år vist sit potentiale ved flere lejligheder. Derfor glæder jeg mig også til at se hamfortsætte sin udvikling gennem 2024-sæsonen i FIA Karting Academy Trophy. Jeg har en stærk tro på at Casper i tillæg til sin egen udvikling vil være i stand til at kæmpe med i toppen af serien og repræsentere de danske farver på bedste vis, siger Jacob Nørtoft, talent- og elitechef i DASU.

For Casper Nissen, der er medlem i Vojens Karting Klub, bliver det et nyt bekendtskab med nye karts og motorer – og særligt konceptet med at man i FIA-serien trækker lod om motorerne er tillokkende.


– Jeg glæder mig til at køre FIA Karting Academy Trophy og håber, vi får nogle gode resultater – det bliver fedt at prøve kræfterne i en OK Junior, og det med at vi skal bytte motorer bliver ret spændende også – jeg glæder mig til konkurrencen, selvom jeg kun har kørt på den ene bane, siger Casper Nissen selv, der ud over FIA-serien også skal køre internationale løb i Rotax Junior.

Casper Nissen blev i 2023 nummer 14 af 72 juniorkørere i Rotax Grand Finals i Bahrain – billetten til den internationale finale kom takket være den samlede sejr i Danish Rotax Max Challenge for juniorer.

 

Sådan køres FIA Karting Academy Trophy i 2024:

1. 26.-28. april Val D’Argenton (F)

2. 21.23. juni Slovak Karting Center (SK)

3. 2.-4. august Kristianstad (S)

Se video om FIA Karting Academy Trophy her:

DASU

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: