Casper Røes og Kristian Thorsen slår pjalterne sammen

Foto: Boxengasse

Sidste år sluttede de som hhv. nr. 1 og 2 i AM mesterskabet i Danish Supertourisme. De hører begge til blandt deres generations største talenter, og i år bliver Casper Røes og Kristian Thorsen teamkammerater i det nystartede Røes Motorsport.

18-årige Casper Røes fra Odense stiller således til start med sit eget team, og valget som teamkammerat er faldet på den 2 år ældre koldingenser Kristian Thorsen. De satser begge benhårdt på at blande sig i kampen om sejre og mesterskabspokaler.

Begge kørere har 1 fuld sæson i Danish Supertourisme bag sig, og mens Casper Røes som sidste års vinder af AM mesterskabet helt automatisk rykker op i PRO kategorien, tager Kristian Thorsen endnu et år i AM.

De har begge store forventninger til 2019 sæsonen i en serie, som er i fremgang på alle parametre. Siden afslutningen på 2018 sæsonen har serien skiftet navn, indgået en landsdækkende TV-aftale og oprustet på både den sportslige og den organisatoriske front.

Serien, som indtil nu har heddet Danish Supertourisme, hedder fra denne sæson Super GT Danmark. Bilerne er de samme som hidtil, men man har valgt at droppe det kontroversielle motorreglement med 2 forskellige motortyper, således at alle nu kører med V6 motorer.


Samtidig har man indgået en TV-aftale med Discovery Networks. En aftale, der betyder, at samtlige løb kan ses live på 6’eren.

”Tom (Pedersen, promotor for Super GT) har gang i nogle rigtig spændende tiltag, og Super GT er nu uden tvivl landets førende motorsportsserie. Jesper Carlsen er kommet til på den organisatoriske front, og feltet bliver i år stærkere end nogensinde. Vi har en rigtig god blanding af unge talenter og nogle lidt mere etablerede navne, og jeg er helt sikker på, at vi kommer til at opleve en masse rigtig fedt race. Da vi skulle i gang med at planlægge min 2019 sæson, var der slet ingen tvivl om, at jeg skulle køre Super GT igen – Toms setup har sikret os den helt rigtige blanding af godt race på et højt niveau, god eksponering for sponsorer og masser af muligheder for at skabe rammerne for unikke oplevelser for vores gæster,” fortæller Casper Røes om sin beslutning om at køre med i Super GT igen i år.

Kristian Thorsen nikker og supplerer: ”Tom har helt klart fat i den lange ende. Super GT leverer noget helt forrygende race, og der kommer flere og flere tilskuere på tribunerne. I år får vi omsider lov at besøge Jyllandsringen, og vi skal også køre det prestigefyldte Copenhagen Historic Grand Prix, så man kan vel godt tale om, at serien nu for alvor er blevet blåstemplet.”

Hvor Casper Røes i 2018 kørte for Team Jørgen Hansen Biler – de forsvarende mestre – har den 18-årige fynbo i år besluttet at køre under eget navn. Der var flere andre muligheder i spil, men i sidste ende faldt valget altså på at starte sit eget team op.

”Vi har været i tæt i dialog med flere forskellige teams, men da vi satte os ned og regnede lidt på tingene, vurderede vi ret hurtigt, at vi ville få mest ud af at køre for os selv. Det er selvfølgelig en rigtig stor mundfuld, men jeg har et godt bagland med mig, og jeg er helt sikker på, at vi godt kan løfte opgaven. Det er lykkedes mig at holde fast i mine dygtige og dedikerede mekanikere fra sidste år, så jeg er slet ikke i tvivl om, at vi nok skal være konkurrencedygtige, også når vi i år skal køre mod ”de store drenge”. Sidste år beviste jeg ved flere lejligheder, at jeg sagtens kan være med, også blandt PRO kørerne, så jeg er fuld af selvtillid, og jeg er helt klar til at give den gas.”

Kristian Thorsen kørte i 2018 for Nymark Racing, og her markerede han sig ved flere lejligheder særdeles positivt.

En rigtig stærk 2. halvdel af sæsonen, hvor Kristian var en flittig gæst på podiet, var med til at cementere andenpladsen i AM mesterskabet, og i år er ambitionerne endnu højere.

”I år er målsætningen at vinde AM mesterskabet, og samtidig sigter jeg mod en top 5 placering i det generelle klassement. Der er ingen tvivl om, at det ikke bliver nemt, for der er mange virkelig stærke navne i feltet i år, men jeg tror på, at det kan lade sig gøre,” siger Kristian således.

Lige fra starten har det været vigtigt for Casper Røes at få lavet en aftale med endnu en kører, så han ikke skulle stå alene i teltet.

”Det er en stor fordel at være minimum 2 kørere i teamet – både pga. den øgede eksponering, som vil gøre os mere attraktive for sponsorer, men også fordi der er rigtig meget at hente ved at have en anden kører at sammenligne data med. Kristian stod højt på min ønskeliste lige fra start, og jeg glæder mig til at arbejde sammen med ham igen,” fortæller Casper.

For Kristian var det et nemt valg, da først muligheden bød sig.

”Casper og jeg kender hinanden helt tilbage fra gokarttiden. Vi har været teamkammerater i gokart, og der har altid været en rigtig god kemi mellem os, selvom jeg er et par år ældre end ham. Vi fungerer godt sammen, og jeg er helt sikker på, at vi begge får stort udbytte af at stå i samme telt,” fortæller han. ”Der er stor gensidig respekt mellem os, og selvom vi har ikke helt den samme kørestil, kan vi uden tvivl lære meget af hinanden.”

Heller ikke udsigten til at køre i et helt nystartet team kan afskrække den 20-årige koldingenser. ”Næh, hvorfor skulle det gøre det? Selvfølgelig er der mange ting og små detaljer, som vi skal have styr på, men vi har begge nogle rigtig dygtige folk i ryggen, så jeg er på ingen måde bange for, at vi ikke kan løfte opgaven.”

Eget team som 18-årig. Fjerner det lidt af fokus fra det sportslige?

Ikke hvis man spørger Casper Røes. ”Min personlige målsætning er helt klart at vinde mesterskabet. Det er egentlig ret simpelt,” siger han således med et stort smil.

Caspers imponerende debutsæson i 2018 er et tydeligt vidnesbyrd om, at han absolut har noget at have sine ambitioner i; med 9 sejre og 7 andenpladser ud af 20 løb blev han en ganske overlegen vinder af AM mesterskabet, mens det blev til en 5. plads i det generelle klassement.

Super GT Danmark skyder sæsonen i gang d. 27-28 april, og indtil da arbejdes der hårdt på at blive klar og få alle detaljer til at falde på plads. Bilerne skal klargøres, de sidste sponsoraftaler skal i hus,
og begge kørere skal sørge for at møde op i topform.

Endnu kan der ikke fremvises fotos af Røes Motorsports biler til den kommende sæson, men det ligger fast, at Casper Røes og Kristian Thorsen lige som sidste år får hhv. startnummer 7 og 23.

Løbskalenderen for Super GT Danmark ser således ud:
27.-28. april Padborg Open Super GT (Padborg Park)
25.-26. maj Djursland Super GT (Ring Djursland)
8.-9. juni Juniløbet (Jyllandsringen)
22.-23. juni Sommerløbet (Ring Djursland)
3.-4. august Copenhagen Historic GP (Bellahøj)
24. august Night Race Super GT (Padborg Park)
12.-13. oktober Super GT Finals (Padborg Park)

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: