Christian Rasmussen gjorde rent bord på Mid-Ohio

Foto: Christian Rasmussen Motorsport

“Back to back to back to back to back” – det lyder helt skørt, men det er faktisk sådan det lyder når man skal forklare Christian Rasmussens start på denne sæson i USF2000. Torsdag klokken lidt over 22, dansk tid, kørte han sin Tatuus USF-17 Mazda over målstregen, 6 sekunder foran nærmeste konkurrent Michael d’Orlando.

Det sidste løb startede dog lidt rodet. På opvarmningsomgangen var to kørere involveret i hver deres sammenstød, og det betød rødt flag, og bilerne tilbage i pit. Ved genstarten, gik der ikke lang tid inden der igen var problemer på banen, og safetycar blev sendt på banen.

Det gav Christian Rasmussen mulighed for endnu engang at vise en af sine specialiteter – restart. Han kom flot fri af forfølgerne, og fik fundet en rytme. Denne gang var det dog noget sværere at få et hul, da de andre kørere efterhånden har fået mere erfaring på banen. Men en intern kamp mellem de to bagved gav til slut Christian plads til at trække fra.

Et løb der igen blev kørt med stor stabilitet i omgangstiderne, og det var med til at sikre Christian en sikker sejr.

Selvom 5 ud af 5 i sig selv er en stor bedrift, så må man sige at 6 ud af 7 viser endnu mere styrke. Christian kom til denne sæson med en sejr i det næstsidste løb, og en andenplads i sidste løb, i sæsonen 2019. Så han har virkelig taget farvoritværdigheden til sig, og ligner pt en kører der bliver rigtig svær at slå.


– Jamen hvad skal jeg sige? Det er svært at blive ved med at finde ord, men jeg kan bare sige at jeg er super super glad lige nu, og skal lige sove på den her, før jeg kan rigtig fatte det. Der er en uge til vi er her igen, og den skal bruges fornuftigt til at forberede mig mentalt på endnu en triple-header uge. Det bliver fedt at komme på banen med Indycar igen, og så ser vi om ikke vi kan fortsætte hvor vi slap.

Og med denne sejr har vores danske viking sat al modstand til vægs i denne sæson. En ualmindelig flot sæsonstart, der ikke ses ret tit i motorsport. Da det ikke er en FIA klasse, er der dog ikke meget opmærksomhed på Christian udenfor USA, selvom hans resultater fortjener det. Det generer dog ikke den unge Amagerkaner. Han ved, hvad målet er, og der er ingen tvivl om at han er et af de hotteste navne i USA, for øjeblikket, så mon ikke man snart får øje på ham udenfor USA også.

Næste opgave bliver fra d. 7.-9. august hvor serien igen indtager Mid-Ohio Sportscar Course. Der vil snarest muligt blive lagt et program op for den kommende uge.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: