Christina Nielsen udgik efter dramatisk 24-timersløb på Daytona

Foto: Jamey Price

Trods et lovende comeback måtte Christina Nielsen og resten af holdet bag GEAR Racing udgå fra årets 24-timersløb på Daytona International Speedway. Tekniske udfordringer satte en stopper for teamets indsats i den amerikanske klassiker.

Christina Nielsen fik ikke det 24-timersløb som hun havde drømt om, da hun lørdag morgen lokal tid måtte forlade sin racerbil i nødsporet på Daytona International Speedway. De fire kørere fra det Grasser Racing Team-supporterede GEAR Racing havde kæmpet med tekniske problemer undervejs, og to gange i løbet af aftenen og natten måtte teamets Lamborghini Huracán GT3 EVO køres i garagen. Håbet om en sejr var således allerede brast, da flammer i motorrummet under Christina Nielsens stint lørdag morgen betød en ultimativ tilbagetrækning fra løbet.

– Det var Daytona, når det er værst. Et 24-timersløb er ekstra langt, når chancerne for et topresultat er væk. Vi havde en besværlig start på løbet, men teamet var hurtige til at reagere med et nyt setup, og så fandt vi farten. Det lykkedes os at holde fast i den førende omgang, hente nogle positioner og faktisk nå at være med helt oppe foran i GTD-feltet, før vi stødte på tekniske udfordringer. Mekanikerne gjorde en kæmpe indsats for at få bilen på banen igen, så vi kunne udnytte resten af løbets timer til at få testet bilen og logget data, og det lykkedes. Desværre varede det ikke så længe, eftersom jeg allerede på min første omgang registrerede røg i kabinen. Jeg konkludere hurtigt, at røgen ikke kom fra bremserne, men fra motorrummet. Pludselig blev alt helt sort, og så var der ikke andet at gøre end at få bilen parkeret, komme ud af kabinen og få trukket i hovedafbryderen, lyder det fra Christina Nielsen.

Christina Nielsens imponerende hurtige reaktion på ildebranden fik ros fra løbets kommentatorer og udløste adskillige positive reaktioner på de sociale medier. Og fordi bilen blev sikkert parkeret i Daytona-banens nederste nødspor, var det nemt for redningsmandskabet at få uskadeliggjort bilen og transporteret den væk i en fart, så løbet kunne fortsætte. Og efter et hurtigt tjek på banens medical centre blev danskeren selv erklæret uskadt.

– Det eneste positive er, at vi trods alt leverede en afslutning, som der blev lagt mærke til! Efter sådan en weekend har vi naturligvis nogle ting, vi skal hjem og analysere, men ellers kigger bare fremad og glæder os til at komme til Sebring og få revanche, siger Christina Nielsen.


Christina Nielsens næste opgave for GEAR Racing bliver således 12-timersløbet på Sebring i marts, hvor hun igen stiller op sammen med sin faste IMSA-makker, Katherine Legge, samt schweiziske Rahel Frey og colombianske Tatiana Calderón.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: