Dansk frivillig vinder stor, international pris

Foto: DASU/FIA

Det er en dansk frivillig fra motorsportens verden, der er 2022-modtager af FIA Charlie Whiting Award. Ronnie Søgård Andersen vinder den prestigefyldte pris i et race mod 300 andre nominerede.

Danske Ronnie Søgård Andersen vinder den prestigefyldte pris, FIA Charlie Whiting Award 2022. Prisen er indstillet af det internationale motorsportsforbund FIA for at hædre den tidligere F1-løbsdirektør, der gik bort i 2020.

FIA Charlie Whiting Award tildeles en frivillig, der har markeret sig som en lovende, ung løbsdirektør, der kan følge i fodsporene på den berømte F1-chef og drage fordel af træning og uddannelse af nuværende internationale løbsdirektører inden for FIA. Vinderen skal i løbet af 2022 følge løbsdirektører og være del af den øverste ledelse ved en række internationale løb, fx VM-løb, herunder Le Mans

Det er Dansk Automobil Sports Union (DASU), der har indstillet 35-årige Ronnie Søgård Andersen fra klubben Motor Sport Sønderjylland – og nu er det altså officielt, at danskeren har vundet kapløbet om den internationalt berømmede pris – i stærk konkurrence mod frivillige fra hele verden

– Jeg er meget stolt over, at DASU har indstillet mig til prisen, det er et kæmpe skulderklap og en stor tillidserklæring, at vores nationale forbund på den måde peger på mig. Det er store sko, jeg skal udfylde, og jeg har ikke helt forstået det endnu. Men jeg ser frem til at udnytte denne mulighed fra allerøverste hylde for yderligere at udvikle mig. Det er samtidig et kæmpe cadeau til de danske klubber og frivillige, for det viser, hvad vi kan, på trods af landets beskedne størrelse, siger Ronnie Søgård Andersen.


Ronnie Andersen – TotalEnergies 6h of Spa Francorchamps – Circuit de Spa Francorchamps – Spa Francorchamps – Belgium –

Offentliggørelsen af Ronnie Søgård Andersen som vinder af FIA Charlie Whiting Award 2022 er sket på FIA’s årlige løbsdirektør-seminar. Efter indstilling fra det danske forbund har Ronnie Søgård Andersen gennemgået en række prøver, inden valget er faldet på ham.

– Charlie Whiting Award anerkender og plejer nye talenter som Ronnie i udviklingen af deres karrierer som del af løbsledelsen. Jeg vil gerne sige stort tillykke til Ronnie med prisen på vegne af FIA,  siger Robert Reid, der som næstformand for Sport i FIA var med til at overrække prisen.

– Dommerpanelet vurderede, at Ronnie skilte sig ud grundet hans dedikation, professionalisme og påskønnelse af rollen som løbleder. Ronnie går nu ind i et 12 måneders mentorprogram som det næste vigtige skridt i hans karriere, og vi ønsker ham alt det bedste, lyder det videre.

– Det er kun få måneder siden, at et hold danske frivillige med succes afviklede et internationalt racerløb for elbiler på Grønland. Niveauet og seriøsiteten hos danskerne imponerede de internationale i løbsledelsen dér, så det kommer faktisk ikke bag på os, at Ronnie er gået hele vejen og nu vinder denne store, internationale pris. Et kæmpe tillykke til ham, og vi glæder os til at se ham nå endnu højere op i motorsporten, siger Henrik Møller-Nielsen, formand i DASU.

Ronnie Søgård Andersen har fem års erfaring som løbsleder i Danmark og har også selv været aktiv kører i karting og i Formel Ford og har selv været mekaniker, engineer og teamchef. Han gik herfra fra at være flagofficial til teknisk kontrol og siden løbsleder, ligesom han har været international steward i TCR Europe og Extreme E. Han er i skrivende stund del af banesportsudvalget.

Foreløbig løbsdeltagelse for Ronnie Søgård Andersen:

  • FIA WEC Spa-Francorchamps
  • Formula E Berlin
  • WTCR/ETCR/ETRC Ungarn
  • Formel 1 Østrig
  • Formula E London
  • Formel 1 Holland
  • FIA WEC Bahrain

DASU

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: