DASU Academy bygger bro fra karting til asfaltbanesporten

FIA Motorsport Games 2022 fredag
Foto: DASU

Et nyt initiativ skal ruste de bedste danske kartingkørere i overgangen til asfaltbanesporten. DASU Academy ruller på de danske baner allerede dette forår – inden 2023-sæsonen for alvor går i gang.

Når en stribe nyudklækkede racerkørere holder på startstregen for første gang i foråret 2023, så skulle de gerne føle sig langt bedre rustet til udfordringerne der møder dem til sådan et motorsportsarrangement. Det er i hvert fald målet med DASU Academy, et nyt initiativ fra Dansk Automobil Sports Union.

DASU Academy er målrettet unge og forholdsvist uerfarne aktive under 20 år, der maksimalt må have en sæsons erfaring fra asfaltbanesporten. Indholdet på samlingerne i DASU Academy vil hjælpe de aktive kørere med forberedelserne til den kommende motorsportssæson og vil have et naturligt fokus på de forskelle der er i forberedelsen mellem karting og banesport. Det er nemlig fra kartingsporten, de fleste nye banekørere kommer.

”Der er utroligt meget at lære, når man går fra kartingsporten og til asfaltbanesporten – eller endda kommer ind i sporten uden forudgående erfaring overhovedet. Vi vil gerne bygge bro mellem sportsgrenene og sikre, at de unge udøvere og deres teams omkring dem får så gnidningsfri en overgang som muligt. Det vil forhåbentligt sikre endnu bedre resultater for deltagerne på den korte bane, og på længere sigt forhåbentligt også flere, der kommer videre og får internationale karrierer,” siger Jacob Nørtoft, talentansvarlig i DASU.

I 2023 vil DASU Academy skydes i gang med en bootcamp inden sæsonstart, en testdag på bane og så to arrangementer, der afvikles i forbindelse med danske baneløb.


Der vil ved både bootcampen og de to arrangementer i 2023 være fokus på eksempelvis ernæring, forberedelse og eksekvering af en løbsweekend, på medier og PR samt på decideret kørsel på banen.

DASU Academy vil køre sideløbende med talentprogrammerne, hvor yngre talenter vil blive tilbudt træningssamlinger, råd og vejledning løbende.

Samling og test ligger i marts, mens der vil være løbsevents ved hhv. Åbningsløbet samt Night Race på Padborg Park. Deltagelse på bootcamp har en egenbetaling på 1500 DKK, der ligeledes inkluderer adgang til testdagen den 25. marts.

Sådan forløber DASU Academy 2023:

  1. 18. marts                                      Bootcamp                           Vojens Motorsport Arena
  2. 25. marts                                      Testdag                               Padborg Park (maks. 25 delt.)
  3. 29.-30. april                                  Åbningsløbet                      Padborg Park
  4. 15.-16. september                       Night Race                          Padborg Park

Tilmelding sker via DASUs løbskalender her.

Yderligere information ved Jacob Nørtoft på jno@dasu.dk.

DASU

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: