DASU vinder pris ved årets Auto Awards

Foto: DASU

Det blev DASUs skoleprojekt Hestekræfter – motorsport på skoleskemaet – der løb med sejren ved Auto Awards 2019.

Åben skole-samarbejdet var nomineret i kategorien ’årets nyhed’ til årets Auto Awards. Efter afstemningen var det altså DASU, Dansk Automobil Sports Union, der kunne løfte trofæet i Cirkusbygningen i København.

Her holdt autobranchen sit årlige awardshow, hvor der blev delt priser ud og underholdt fra scenen.
”Det er et stort skulderklap til alle bag Hestekræfter – motorsport på skoleskemaet, at vi vinder denne pris. Uden vores samarbejdspartnere, klubberne og banerne var det aldrig blev den store succes, projektet er blevet på så kort tid. Også en kæmpe tak til skolerne og kommunerne rundt om i landet og til elever og lærere for at gå så helhjertet ind i projektet,” siger projektleder i DASU, Mikkel Bøyesen.

DASUs åben skole-projekt er nu inde i sin anden sæson og afvikles på gokartbaner over hele Danmark i samarbejde med klubberne under DASU.

Åben skole-projektet Hestekræfter – motorsport på skemaet er et undervisningsforløb for 7.-10. klasse.
Formålet med undervisningsforløbet er, at skabe opmærksomhed omkring kompetencer og kvaliteter, som motorsport kan være med til at understøtte samt at vise eleverne en mulig uddannelsesvej i autobranchen. I et tæt samarbejde mellem motorsportsklubber, EUD og folkeskole, ledes eleverne igennem et bredt tværfagligt forløb.


Eleverne præsenteres for og skal arbejde med områder indenfor:
EUD, herunder mekaniker, pladesmed, autoelektriker mm.
Teknisk mekanisk forståelse (motorlære)
Matematik (algebra & statistik)
Fysik/kemi (energi og forbrænding)
Fysisk træning

Undervisningen bygges op i et fire-ugers forløb med både praktiske og teoretiske øvelser. Projektet er støttet af Villum Fonden og en række samarbejdspartnere indgår i projektet, herunder Dansk Metal, Autobranchen Danmark, FIA, DINO Kart, JI-Sport og DIF.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: