Det danske hold er sat til FIA Motor Sport Games 2019

Foto: Boxengasse

Når det første FIA Motor Sport Games løber af stablen den 1.-3. november på Vallelunga-banen ved Rom, bliver det med stærk dansk tilstedeværelse.

De rød/hvide farver er tilstede i fem ud af seks kategorier, der alle tæller til den samlede turnering. I hver af i alt seks cups bliver der delt guld-, sølv- og bronzemedaljer ud, der også tæller til et samlet mesterskab i bedste OL-stil.

”Vi stiller med et stærkt hold på tværs af disciplinerne, men da vi endnu ikke kender de øvrige nationers deltagere, er det umuligt at sige, hvor vi står. Men det er et spændende initiativ og et godt udstillingsvindue for deltagerne i et officielt FIA-arrangement og på tværs af så forskellige motorsportsdiscipliner, og vi håber naturligvis på flere dage med underholdning for alle pengene,” siger DASUs sportschef Bo Baltzer Nielsen

”Vi er utroligt glade for at være del af den første udgave af FIA Motor Sport Games og håber, det vil blive en succes for vores danske atleter. Vi tror, det bliver en god mulighed for vores kørere at vise deres talent, og vi kan ikke vente med at heppe på dem,” siger DASUs formand Henrik Møller-Nielsen.

I GT Cup er det tidligere Le Mans-deltager Jens Reno Møller og den dobbelte amerikanske mester, Le Mans-deltager og mere, Christina Nielsen, der i Honda NSX GT3 skal forsvare de danske farver.


I F4 Cup er det 15-årige Malthe Jakobsen, der i skrivende stund fører DIF-DM-serien i Formel 4, der stiller op i de danske farver. Malthe er tidligere dansk juniormester i karting, har været frontrunner i asiatisk F4 og rookiemester i 2018 i dansk F4.

Drifting Cup-deltageren med dansk islæt er Dennis Hansen og hans team D.H. Motorsport, der i en årrække har kørt i sin Nissan Silvia med mere end 900 hk i Drift Masters European Championship samt i den hjemlige Nordic Drift Series.

I Digital Cup, der afvikles i Gran Turismo Sport-spillet til PlayStation4, bliver det Ian Andersen, der forsvarer den danske ære. Ian har senest vundet den hjemlige DASU-cup i spillet og har deltaget i simracingløb og turneringer i mere end et årti dansk og internationalt.

I Karting Slalom Cup, der er en særlig kartingdisciplin inden for FIA, deltager Jonas Jakobsen og Sarah Kronborg Madsen, der udmærkede sig, da deres klasse deltog i DASUs skoleprojekt Hestekræfter – motorsport på skoleskemaet. I denne disciplin har det været et krav, at deltagerne ikke har forudgående erfaring med karting.

”Næsten alle deltagerne er godt kendte i både dansk og internationalt motorsport, mens vi har valgt at give vindere fra vores skoleprojekt en ekstra oplevelse på baggrund af deres indsats i skoleprojektet,” siger Mikkel Bøyesen, der er ansvarlig for DASUs skoleprojekt.

Alle deltagerne er udvalgt af DASU og på nær deltagerne i Karting Slalom og Digital Cup står de selv for tilmeldingsgebyr mv.*

FIA Motor Sport Games åbnes officielt torsdag den 30. oktober i Rom, mens kørsel begynder fredag. Drifting Cup og Digital Cup afgøres lørdag aften, mens de øvrige discipliner afgøres søndag.

Livetiming og livestreaming findes på FIA Motor Sport Games’ hjemmeside.

Om klasserne

GT Cup

Køres i biler efter GT3-reglementet med to kørere per nation. De skal være rangeret som sølv- eller bronzekører hos FIA. Der køres to kvalifikationsløb á en time samt en finale.

F4 Cup

Der køres med en kører per nation i nye F4-racere bygget af KCMG særligt til FIA MSG. Bilerne lever op til F4-reglementet, men har hybridteknologi og halo (sikkerhedsanordning) a la Formel 1.

Drifting Cup

Der køres i egne biler først i ’solo runs’, så to og to i knock-out-fasen. Drifting Cup køres fredag og lørdag aften under kunstig belysning.

Karting Slalom

Karting Slalom er en fremadstormende græsrodsdisciplin, hvor det gælder om at køre en gokart ved relativt moderat tempo gennem en forhindringsbane. Her køres der sideløbende på to baner, og teams skal bestå af hhv. en pige og en dreng.

Digital Cup

I denne disciplin køres der i GT Sport-spillet til PlayStation 4, som FIA i forvejen afvikler mesterskaber i. I 12 simracing-rigs på en scene skal deltagerne gennem kvalifikations- og knockoutrunder. De 12 bedste går videre til finalen.

*deltagere afventer endelig bekræftelse

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: