Det var en god start på Supercup-sæsonen

Foto: Mikkel O. Pedersen Racing
Mikkel O. Pedersen kæmpede om at komme på podiet på Formel 1-banen i Barcelona. Beslutningen om at forberede sig med løb i andre serier i Østrig og Belgien viste sig at være den rigtige for Mikkel O. Pedersen.
Da racerkøreren fra Struer i weekenden deltog i første afdeling af den internationale Porsche Supercup på Formel 1-banen i Barcelona, var han med helt fremme. I løbet kæmpede han mod den forsvarende mester, Michael Ammermüller, om den sidste plads på podiet, men et kiks på næstsidste omgang betød, at han endte på sjettepladsen.
”Det var en rigtig god start på Supercup-sæsonen,” siger Mikkel O. Pedersen.
”Hvis man lige ser bort fra de to sidste omgange i løbet, var det hele godt, og det viste, at jeg kan komme på podiet. Jeg er helt vildt tilfreds med weekenden, for Barcelona var en af de baner, jeg bare ville have overstået, så nu ser jeg frem til Monaco om to uger.”
Allerede under træningen var Mikkel O. Pedersen med helt fremme, hvor han satte sjettebedste tid blandt de 28 kørere i feltet.
”Jeg var hurtigst af alle i sektor 3, og da jeg på min hurtigste omgang havde begået en brøler, som kostede mig fire tiendedele, kunne jeg starte tidtagningen med ro i maven,” fortæller han.
Første omgang med friske dæk gav femtebedste tid med et halvt sekund op til hurtigste mand.
”På den næste omgang kunne jeg mærke, at der ikke var mere i dækkene. Jeg kørte ind, ventede 5-10 minutter og fik så et nyt sæt dæk på. Men det viste sig, at ingen forbedrede sig, så banen havde pludselig forandret sig.”
Løbet fik en god start. Mikkel O. Pedersen kom forbi Tio Ellinas, og på fjerdepladsen begyndte han at lægge pres på den regerende mester Michael Ammermüller.  ”Jeg havde fået lagt afsted til kørerne bag mig og kæmpede med Ammermüller om tredjepladsen, da der kom safetycar,” fortæller han.
”Feltet blev samlet, og nu var der ikke plads til fejl, da løbet blev givet frit. Jeg så, at han kører bag mig ville overhale. Jeg lukkede af, men endte med at låse mine baghjul, så bagenden kom ud. Det kostede to pladser, så jeg endte som sekser. Men der kom trods alt gode point på kontoen.”
Til første afdeling af Porsche Supercup, der blev kørt i forbindelse med det spanske Formel 1 Grand Prix på banen syd for Barcelona, havde Mikkel O.Pedersen besøg af godt 25 sponsorer, som hilste på i paddocken. Men ude på startgridden fik han besøg af en uventet gæst.
”Det var Kronprins Frederik, som kom forbi og hilste på,” fortæller Mikkel O.Pedersen. ”Det havde jeg ikke lige regnet med, men det var fedt, at han kom ud på gridden, og det var med til at gøre en god weekend bedre.”

 

Mikkel O. Pedersen (10) fik en god start og udfordrede gennem løbet mesteren MichaelAmmermüller i dysten om tredjepladsen.
Kronprins Frederik ønskede held og lykke på startgridden i Barcelona.
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: