Dobbelt op til Thomas Faraas

sondag (2 of 3)
Foto: DS3 Cup

Norske Thomas Faraas står med de bedste kort på hånden i årets DS3 Cup efter han i weekenden sikrede sig to heatsejre af to mulige på hjemmebanen Rudskogen.

Faraas lagde fundamentet for sejren med en god start, for med klog og taktisk kørsel fik han bragt sig frem fra den 6. startposition, man som vinder af 1. heat har i finalen. Men det skete langt fra uden fight for Faraas.

Thomas Faraas og Jacob Sevel byttede plads en del gange i løbets indledende fase. Foto: Niklas Majgaard

Heatet begyndte med Thomas Faraas’ holdkammerat Knut Eirik Knudsen på pole position foran Jacob Sevel, der er ny i DS3 Cup. Danske Sevel fik den klart bedste start af de to, mens også Mads Frederiksen kom rigtig fint fra land i 3. position.

Det blev imidlertid lynhurtigt til en duel mellem Jacob Sevel, Thomas Faraas og Kenn Bach, som slog et hul til forfølgerne. Jacob Sevel forsvarede sig godt på de første omgange mod en stærkt kørende Faraas, mens Kenn Bach fulgte efter de to. Som tiden gik tabte Sevel imidlertid lidt på, at dækkene blev for varme, og det lukkede til sidst nordmanden så meget ind i kampen, at han kunne tage føringen.

DS3 Cup-debutanten Jacob Sevel var dog langt fra færdig med at kæmpe for sagen. Han tog kampen op mod Kenn Bach, som brugte lang tid på at passere Sevel. Til sidst lykkedes det dog nordjyden at gøre arbejdet færdigt.


Kenn Bach fik kæmpet sig frem i rækkerne. Her går han forbi Mads Frederiksen, som længe så ud til at nappe dagens fjerdeplads. Foto: Niklas Majgaard

Overhalede to på én gang

Mens kampen i top 3 ebbede ud, så begyndte en ny imidlertid bag dem. Mads Frederiksen fik efter sin fine start bidt sig fast i fjerdepladsen, hvor han afviste masser af angreb fra Knut Eirik Knudsen og siden Kristian Sætheren. Mod slutningen kunne østjyden dog ikke helt holde farten oppe til at forsvare fjerdepladsen helt til det ternede flag.

Knut Eirik Knudsen gjorde et forsøg på at overhale Mads Frederiksen, men de to køreres egen duel skabte pladsen til, at Kristian Sætheren kunne fortsætte med at storme frem til fjerdepladsen – han gik simpelthen forbi begge to.

Knudsen endte også med at finde vej forbi, og således blev det sæsonens anden heatsejr til Thomas Faraas foran Kenn Bach og Jacob Sevel. Kristian Sætheren fik fjerdepladsen – fulgt af Knut Eirik Knudsen, Mads Frderiksen, Erik Bertilsson og Isac Aronsson. Top 10 afrundes af Elliot Sjögren og finske Jaakko Louhi.

En snurretur i første sving kostede dyrt for Jaakko Louhi, som ellers fandt farten i finalen. Finnen endte alligevel som nummer 10. Foto: Niklas Majgaard

Dobbeltvinderen Thomas Faraas var selvsagt godt tilfreds efter søndagens finale:
– Jeg fik en megagod start og kom godt med – men folk kører godt nok stærkt i år. Det er klart, at jeg passer bedre til en bane som den her med højdeforskelle, så det bliver nok hårdt for mig på Jyllandsringen. Men fedt løb og gode kampe hele vejen. Jeg vandt meget på, at alle prøvede at gå på indersiden i første sving, mens jeg prøvede på ydersiden og så tog en masse folk inderst i det næste sving. Det var en stor succes, forklarer han.

Kenn Bach fik på mange måder en kopi af weekendens første løb. En andenplads blev udbyttet igen:
– Jeg ærgrer mig faktisk lidt over, at det hele gentog sig. Jeg kørte igen hurtigste omgang og følte farten var der, men jeg kom til at bokse længe med Thomas igen. Den der første heatsejr har jeg virkelig til gode efterhånden, og her brugte jeg meget af tiden på at få skovlen under Jacob. Summa summarum må være, at Thomas Faraas har ti point på mig, og det har jeg tænkt mig at gøre noget ved på Jyllandsringen, lyder det fra Kenn Bach.

Jacob Sevel rundede sin første løbsweekend i bilen af med en tredjeplads. Det er i øvrigt også første gang midtjyden kører på Rudskogen. Foto: Niklas Majgaard

Det var en meget tilfreds Jacob Sevel, som endte sin første DS3 Cup-weekend på podiet:

– Vi havde slet ikke regnet med det her. Jeg er fuldt ud tilfreds med at blive treer, for jeg har virkelig meget at lære endnu på Rudskogen. Det giver absolut blod på tanden i forhold til resten af sæsonen, siger han og fortsætter:
– Det var et supersjovt løb. Jeg brændte mine dæk af til sidst på at forsvare mig mod Faraas og Bach, men det var fede kampe begge to. Til sidst gik jeg efter at holde tredjepladsen hjem. Men meget lærerigt og jeg føler, at vi er ved at have godt styr på bilen nu, så det bliver rigtig godt, det her.

DS3 Cup er tilbage om en lille måned. Her er det på dansk grund, når det går løs ved Juniløbet på Jyllandsringen.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: