DS3 Cup: Hvem skal være den nye mester?

Foto: DS3 Cup/Niklas Majgaard

Der er lagt op til en særdeles uforudsigelig sæson i 2019-udgaven af DS3 Cup, som feltet tager hul på i den kommende weekend på Rudskogen i Norge.

Ét er dog helt sikkert – der skal findes en ny mester i Danmarks hårdeste mærkeklasse.

Sidste års mester, Jonas Lynge, har søgt nye græsgange, og derfor er det virkelig blevet svært at pege på nogen forhåndsfavorit i det, der tegner til at blive et særdeles tæt felt.

Sidste års DM-sølvvinder Kenn Bach har satset hårdt til i år, og fik blandt andet et godt udbytte med fra DS3 Cuppens testlejr i Italien. Ligeledes har holdkammeraterne fra Insight Racing, Kristian Sætheren og Anton Bergström også fået et solidt antal testkilometer i bilerne over vinterpausen.

Men de tre gengangere hos Insight Racing skal dog langt fra vide sig sikre, for feltet rummer både nye og erfarne udfordrere, som også har forberedt sig grundigt gennem vinteren.


Mads E. Hansen er blandt seriens nye ansigter. Den unge fynbo debuterede ved DM Finalen i fjor, men er nu klar til en fuld sæson.

Thomas Faraas og TF Motorsport har fundet sammen med Knut Eirik Knudsen og stiller i år med et to biler stort team, som ved flere lejligheder i vinterens tests har vist, at de sagtens kan være med helt fremme i tabellen. Og sidste år viste Faraas selv formatet ved flere lejligheder – blandt andet på Rudskogen, hvor den erfarne nordmand scorede en andenplads i 1. heat og sejrede i weekendens 2. heat. Det bliver spændende at se, hvad Thomas Faraas og Knut Eirik Knudsen kan drive det nye, norske samarbejde til.

Knut Eirik Knudsen har allieret sig med Thomas Faraas og TF Motorsport. Det norske team stiller med to biler.

Derudover er Mads Frederiksen og MF Racing klar til en ny sæson. Med nye farver på bilen og godt med erfaring i bagagen er bliver det også spændende at se, om østjyden i år kan få det hele til at klappe. Med andenpladser ved henholdsvis Åbningsløbet og GP Danmark i fjor viste Frederiksen, at teamet godt kan få bilen med nummer 44 til at være med helt i spidsen.

En anden, der har givet DS3 Cup genvalg, er Erik Bertilsson. Svenskerens helt store højdepunkt i 2018 var sejren i finalen på Ring Djursland, og sidste års svenske mester i DS3 Cup har da også alt at køre for i år. En række udfald kostede værdifulde point i topstriden i fjor, og det har Bertilsson og BESA Motorsport helt sikkert planer om at gøre noget afgørende ved.

Ungdommens mesterskab

Årets DS3 Cup har også oplevet en pæn tilgang af nye kørere. De nytilkomne har vi for de flestes vedkommende hilst på i interviews her på sitet, og det bliver spændende at se, hvad kørere som Mads E. Hansen, Jacob Sevel, Eliott Sjögren, Jostein Kongsgård og ikke mindst finske Linda Vekka og Jakko Louhi kan udrette i DS3 Cup.

I det hele taget står DS3 Cup 2019 med et særdeles ungt felt, og promotor Martin Jensen ser med stor glæde frem mod, at DS3 Cup er blevet et ungdommens mesterskab. Det har nemlig været filosofien bag serien hele vejen:

– Ungdommen slår til igen! Vi er inde i en rigtig fed periode, hvor serien er ved at blive til det springbræt for de unge, som vi har arbejdet hen imod. Og ser du på feltet i år, så er der i hvert fald en sikker vinder i oldboysmesterskabet Gravlund Cup, for der er kun én kører…. Men det er fedt – vi har arbejdet hårdt for det her, og jeg glæder mig helt vildt til at se de unge kæmpe om tingene. Alt er åbent, og Jonas Lynge kommer forhåbentligt godt videre med en ny serie – men i år ser jeg gerne at vi får kamp om podiet og mange nye kørere derop, siger Martin Jensen og tilføjer:

– Som promotor kan man ikke få det bedre, end at vi står lige sådan her. 12-13 mand i U21 er totalt suverænt!

Promotor Martin Jensen ser frem imod en spændende sæson, hvor især de unge kørere regerer i DS3 Cup. Foto: Niklas Majgaard

I weekenden får vi den første del af svaret, når det går løs på Rudskogen. Vi dækker løbsweekenden her på www.ds3cup.dk og på Facebook.

Tidsplan:

Fredag

Fri træning 1 – 17.20-17.40

Fri træning 2 – 19.20-19.40

Lørdag

Kvalifikation – 10.30

Race – heat 1 – 15.45-16.15

Søndag

Race – heat 2 – 11.00-11.30

Livetiming kan findes på www.amigoo.se.

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: