Nordjyde genvinder nordisk mesterskab

2ef9a342-c3d5-43c8-9d66-3503465ad57d

Det skete i et lidt forkortet løb, da man som følge af en ulykke tidligere på dagen var nødt til at forkorte programmet. Det gik imidlertid ikke ud over spændingen i løbet, hvor der var ren svensk front på startgridden med Eric Nilsson på pole position foran Isac Aronsson – fulgt af Kristian Moe Sætheren, Jørgen Worthmann, Mads Frederiksen og Jonas Lynge.

Ingen af de to svenskere fik sådan rigtig gode starter. Eric Nilsson tabte terræn lige fra start – formentlig på grund af turboproblemer, mens Isac Aronsson kom ud af andet sving som nummer fire.

Til gengæld fik Jørgen Worthmann sluppet koblingen på det helt rigtige tidspunkt. Sønderjyden skød i hvert fald frem fra fjerdepladsen og førte allerede efter de første to sving. Han fik følgeskab af Jonas Lynge og Kristian Moe Sætheren og Isac Aronsson.

I den noget kaotiske start blev Eric Nilsson sidenhen ramt af Mads Frederiksen, og begge biler snurrede rundt. Det fik Frederiksen en strafbane for.

Store satsninger


Vel ude af tumulten satte Jonas Lynge for alvor farten op, og lavede hurtigt et forspring, som klart understregede hans store overskud denne weekend. Umiddelbart bag ham kørte de tætte kampe lige til mål, for Jørgen Worthmann holdt hårdt på at sikre andenpladsen, hvilket blev til en mægtigt underholdende kamp mod Kristian Moe Sætheren. Sætheren gik først forbi med en sen indbremsning i første sving, og siden fik Worthmann svaret igen, men det holdt ikke længe for Worthmann.

Kristian Moe Sætheren gik forbi igen, mens Kenn Bach – der startede som nummer otte – mod slutningen af løbet var oppe som nummer fire. På sidste omgang udfordrede han Jørgen Worthmann med et meget sent overhalingsforsøg, som endte med en tur ud over græs og sand. Det åbnede op for Isac Aronsson, som tog fjerdepladsen fra Bach.

Kenn Bach satsede hårdt på sidste omgang, da han forsøgte at gå forbi Jørgen Worthmann til en tredjeplads. Det gik ikke helt, og Bach endte som nummer fem efter en tur gennem sandet. Foto: Niklas Majgaard

I mål blev det weekendens anden gevinst til Jonas Lynge, mens Kristian Moe Sætheren kroner en god weekend med en andenplads. Jørgen Worthmann tog tredjepladsen hjem foran Isac Aronsson og Kenn Bach.

Nummer seks blev Erik Bertilsson efter en lang fight med landsmanden Anton Bergström, der virkelig kæmpede igennem. Bergström startede som nummer 14, men fik kørt sig frem i rækkerne undervejs. DS3 Cup-debutanten Thue Bach-Kristensen endte som nummer otte.

Nummer ni blev norske Daniel Størkersen, mens Mads Frederiksen runder top ti af.

Det sagde de efter løbet:

Jonas Lynge, vinder:

– Det er gået rigtig godt i denne weekend. Jeg var hurtigst nærmest hele vejen. Løbet i dag var sjovt – Jørgen fik en super start, og jeg forsøgte i begyndelsen lige at følge hans vej gennem. Det virkede.

Kristian Sætheren, P2:

– Jeg er super tilfreds. Mit mål var at bygge videre på fjerdepladsen fra lørdagens løb, og det kom jeg igennem med. Mine kampe med Jørgen Worthmann var super underholdende, og vi fik kørt noget godt ræs – det er det, vi er her for.

Jørgen Worthmann, P3:

– Perfekt start. Det er vist den eneste måde at beskrive den på. Vi fik i det hele taget det, vi kom efter den her weekend – det er at vise, at det grå guld kan endnu. Jeg ville køre noget godt og fair race uden at få en masse skader med hjem – det lykkedes også, og jeg vil i det hele taget gerne rose alle for at have kørt to fede løb med god respekt gennem feltet. Det var pissesjovt at køre mod Kristian i dag, og han viser god respekt og overblik derude – selv om vi kæmpede hårdt. Fantastisk weekend!

DS3 Cuppen er tilbage på Jyllandsringen den 6-7. oktober, når der er DM-finale.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: