DS3 Cup: Norsk hjemmesejr på Rudskogen

q2048 (1 of 4)
Foto: DS3 Cup

Årets premiere i DS3 Cup tog i allerhøjeste grad over, hvor kvalifikationen slap, hvad angår spændingsniveauet. Fra pole position fik Erik Bertilsson overhovedet ikke taget starten, og det gjorde den nærmeste udfordrer, Thomas Faraas heller ikke.

Det åbnede mulighederne for Kenn Bach, der fra tredje position skød frem og bragte sig direkte i føring af løbet på de første meter. Også nede bagerst i feltet var der en højdespringer på plads helt fra start. Jacob Sevel Andersen fik ikke rigtigt den gule #666 til at fungere i kvalifikationen, men midtjyden fik i den grad sluppet koblingen, da det gjaldt. Han skød frem fra 12. startposition og kørte sig i løbet af de første to omgange op på sjettepladsen.

Kenn Bach tog starten, men Thomas Faraas (midten) og Erik Bertilsson (bagerst) gav ikke slip. Foto: Niklas Majgaard

Oppe foran fortsatte en uendelig kamp. Kenn Bach måtte forsvare sig meget imod en tydeligt hurtigere Thomas Faraas, men hver gang Faraas var lige ved at gøre en overhaling færdig, så fandt Kenn Bach de sidste marginaler og kunne beholde føringen. Bag den dansk/norske duel måtte Erik Bertilsson også kæmpe hårdt mod Mads Frederiksen og sidenhen Kristian Sætheren for at holde fast i podiet.

Afgørelsen

Som løbet skred frem fandt Thomas Faraas vejen forbi Kenn Bach, og den erfarne nordmand kunne da også holde føringen til mål – men mod slutningen kom han igen under pres fra Bach.


Kampen om tredjepladsen gik til gengæld helt til det ternede flag. Kristian Sætheren fandt egentligt vejen forbi Erik Bertilsson på næstsidste omgang, men Insight Racings norske islæt havde kun føringen i få sekunder. Så gik bilen ud, og Kristian Sætheren måtte udgå, mens Bertilsson tog tredjepladsen tilbage.

Kristian Sætheren lå længe i en kamp om fjerde- og tredjepladsen. Sætheren havde tredjepladsen i et øjeblik, men måtte desværre udgå med en defekt brændstofpumpe. Foto: Niklas Majgaard

Firer blev Mads Frederiksen foran Jacob Sevel, mens TF Motorsports nye mand, Knut Eirik Knudsen, tog en vigtig sjetteplads. Den giver nemlig pole position til søndagens finale, hvor de seks forreste bytter plads.

Anton Bergström blev nummer syv for Insight Racing, mens Jaakko Louhi og White Elephant Racing åbner sæsonen med en ottendeplads. Top 10 afrundes af svenske Isac Aronsson og danske Mads E. Hansen.

– Det var virkelig tæt og godt ræs. Mine dæk var bedst i starten af løbet, men Kenn kom tilbage til sidst, da mine faldt lidt af på den. Der er selvsagt lidt forventningspres i at køre her på hjemmebane i Norge for mig, så det var vigtigt at vinde den her, lyder det fra lørdagens vinder, Thomas Faraas.

Kenn Bach kæmpede hele vejen med netop Faraas, men måtte til sidst se sig slået:

– Jeg håber, det var underholdende at se som tilskuer, for det var virkelig et sjovt løb. Jeg fik en vildt god start, så holdt bare på og lykkedes med det. Det var en super god duel med Thomas, men op ad langsiden måtte jeg til sidst komme til den konklusion, at en andenplads nok alligevel gav bedre point end nul og niks.

Fra pole position fik Erik Bertilsson ikke helt det resultat, som startpositionen kunne have givet. Men med tredjepladsen er der trods alt solide point til kontoen, og det tager den unge svensker med sig:

– Jeg fik alt for meget hjulspin i starten, så jeg kom ikke med fra start. Men det var utroligt tæt og fair ræs derude. Folk gav god plads og opførte sig pænt. Jeg er godt tilfreds, for det er gode point til mesterskabet, siger Bertilsson.

Løbets anden højdespringer, Jacob Sevel Andersen, fik det optimale ud af de svære betingelser:

– Det var sindssygt tæt ræs. Jeg havde ikke regnet med, at jeg kunne gøre det, men det lykkedes. Nu skal den have fuld ild i morgen, for med en start fra anden position er der bestemt muligheder, konkluderer han.

Weekendens andet løb køres søndag klokken 11.00 – det kan følges på twitter.com/ds3cup samt i tekst på www.amigoo.se/event/1776.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: