DS3 Cup: Sevel tager Grand Prix Danmark-sejr

Foto: DS3 Cup

Jacob Sevel kan skrive sæsonens anden heatsejr på sin pointscore efter han sejrede i søndagens finale i DS3 Cup ved Grand Prix Danmark. Grand Prix-weekenden fik en dårlig start for hele serien, som lørdag blev ramt af et alvorligt massesammenstød, som kostede i alt ti biler deltagelsen i søndagens løb.

Flere teams kastede sig ud i en stor indsats for at redde resterne, men måtte desværre give fortabt i løbet af natten til søndag. Det gælder blandt andet Mads Frederiksen og MF Racing, som tog hjem og forsøgte at få en kørbar bil klar.
Også søndagens finalevinder var en tur hjemme på værkstedet – en lang lørdag aftens arbejde for CMD Motorsport og Jacob Sevel skulle der til for at få den gule #666 tilbage på banen.

Kenn Bach havde tidligt et sammenstød med Jaakko Louhi. Det kostede nordjyden en strafbane. Foto: Morten Kimer

Ovenpå det store crash er alle 11 implicerede i øvrigt meldt ok. Mesterskabets førende kører, Thomas Faraas, var på hospitalet i nogle timer efter crashet, men blev lørdag aften udskrevet.

Blandet felt

Ovenpå lørdagens uheld skete der et skred i tidsplanen, og derfor måtte det stærkt reducerede felt på i alt seks biler dele bane med Supercuppen.


Henrik Pedersen startede løbet på pole position foran Linda Vekka, og sidstnævnte tog indledningsvist føringen. Nede fra henholdsvis fjerde og sjette position rykkede Kenn Bach og Jacob Sevel hurtigt frem i rækkerne.

Jacob Sevel var med i det store crash lørdag, men fik bilen gjort klar igen. Der er overarbejde til rigtig mange teams frem mod årets finale, der køres næste måned. Foto: Morten Kimer

Sevel nåede frem i føring og kunne hurtigt få slået et pænt forspring, mens Kenn Bach blev hindret en del undervejs. Et sammenstød med Jaakko Louhi blev takseret til en strafbane, som alt i alt kostede Bach muligheden for at kæmpe med om sejren til slut.

Undervejs leverede både Jaakko Louhi og Jostein Kongsgård god fight – bedst gik det for Kongsgård, som med en tredjeplads tog sæsonens første podie efter at have forsvaret sig mod Kenn Bach i lang tid.

Det sagde de efter løbet:

Jacob Sevel, vinder:

– Det er en meget blandet følelse. Fesen sejr, men at vi fik en bil ud af crashet i går og vinder i dag er godt. Men ville til enhver tid hellere have at alle de andre var med i kampen.

Kenn Bach, P2:

– Det er med en lidt træls smag i munden, men ræs er ræs. Fik også to nuller i Sverige. Du skal i mål for at vinde. Fik en ringe start og en straf, men alt i alt er det okay med en andenplads.

Jostein Kongsgård, P3:

–  P3 er jeg i grunden tilfreds med, men meget synd at vi ikke var flere biler. Helt forfærdeligt egentligt. Tager det som en træning. Vi er på første sæson, men vi er ved at finde lidt mere i bilen.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: