DS3 Cup: Svensk triumf i regnen

R2-9-1030x686

Med en startgrid, der vender de seks forreste fra første heat, var det rent svensk på toppen. Insight Racings Anton Bergström startede på pole for første gang i DS3 Cup foran Isac Aronsson og Eric Nilsson. Norske Kristian Moe Sætheren startede som nummer fire – foran Erik Bertilsson fra Sverige og danske Jonas Lynge.

Bergström lagde hårdt ud i regnen, og slog straks et pænt forspring, da resten af feltet blev holdt lidt op af noget tumult i første sving. Her blev Isac Aronsson skubbet på tværs, men fik rettet bilen op igen. Han kørte videre, men måtte senere udgå med en teknisk defekt. Det udnyttede Kristian Moe Sætheren bedst og styrede sig op på andenpladsen. Nede bagfra gjorde holdkammeraten Kenn Bach lidt det samme, for efter et rædselsfuldt første heat startede han bagerst. Aalborgenseren fik imidlertid en fantastisk start, og skød godt frem i feltet på første omgang.

Seriens førende kører ville imidlertid også gerne være med i festen. Jonas Lynge startede som nummer seks, og kom også godt fremad i løbet af de indledende omgange. Det gik blandt andet ud over Kristian Sætheren, der måtte se sig overhalet i Depotsvinget, og siden kom Erik Bertilsson under et massivt pres.

Ude foran så det stadig godt ud for Anton Bergström midt i racet – men det fik en brat ende, da svenskeren udbremsede sig selv for enden af langsiden. En ærgerlig slutning på et ellers lovende løb for svenskeren.

Det åbnede for Erik Bertilsson, der holdt føringen til mål. Men ikke uden en tæt kamp med Jonas Lynge, der hele vejen var tæt på Bergström.


Tredjepladsen endte hos en stærkt kørende Kenn Bach, der fik sat et pænt comeback og nogle vigtige point ind på kontoen. Fjerdepladsen gik til Kristian Moe Sætheren, mens Per Andre Støle og Knut Knudsen tager femte- og sjettepladsen med til Norge. Syvendepladsen gik til det lokale håb, Mads Frederiksen, mens top ti afrundes af Eric Nilsson, Daniel Størkersen og Jes Knudsen.

Det sagde de efter løbet:

Erik Bertilsson, vinder:

– Det var en stor forløsning endelig at vinde. Jonas var hele tiden lige bag mig, og vi havde et godt og fair race. Det var super godt ræs, og en god måde at vinde på. Jeg ser meget frem til næste afdeling på Rudskogen – jeg har kun kørt på den i simulator, så det bliver spændende at se, om vi kan fortsætte sådan her. Det har været en fantastisk weekend for os!

Jonas Lynge, P2:

– Endnu et super godt løb – jeg havde en god kamp med Erik. Med det her vejr havde jeg ikke de store forventninger til løbet, men det gik jo meget godt. Nu er næste opgave Rudskogen, som jeg ser meget frem til at prøve.

Kenn Bach, P3:

– At køre fra bagerste række til en tredjeplads havde jeg slet ikke regnet med, men det lykkedes. Jeg fik en suveræn start og var oppe som nummer otte i første sving – og var sekser, da vi gik ud af andet sving. Så det gik godt fremad i trafikken, og til sidst fik jeg overhalet Kristian. Det har været noget af en weekend med op- og nedture, og derfor var det ekstra vigtigt at gå herfra med point på kontoen.

DS3 Cup

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: