Endelig starter kampen om årets Legend Car Cup

Foto: Morten Alstrup

Ligesom al anden sport har motorsporten også været sat på standby grundet corona-epidemien, men nu får deltagerne i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen endelig mulighed for igen at gasse op og dyste skærm mod skærm. På FDM Jyllandsringen køres årets første mesterskabsrunde i klassen, hvor bilerne af ydre ligner 5/8-dels udgaver af amerikanerbiler fra trediverne, men underneden er rendyrkede racerbiler.

OK Mobil 1 Legend Car Cuppen er fortsat populær, for med mere end 30 tilmeldte bliver klassen deltagermæssigt den største på programmet ved Åbningsløbet på racerbanen ved Silkeborg. Ikke nok med det. Alle sidste sæsons toneangivende kørere er atter at finde i feltet, hvilket bl.a. gælder den regerende mester Magnus Madsen, Skjern. Men han har ikke fået den bedste optakt til sit titelforsvar.

”Sidste onsdag testede jeg på Padborg Park, hvor en anden deltager i testen trak over i min bil på et tidspunkt, hvor jeg kørte med 160 km/t ned ad langsiden,” fortæller Magnus Madsen. ”Bilen rullede rundt og blev helt totalskadet. Det var kun motoren, som overlevede.” Dagen efter hentede han sammen med sin far en ny ramme, og onsdag planlægger han for første gang at kunne prøve sin nye racerbil. ”Jeg regner stærkt med at blive klar til løbet.”

Sidste år var det Mirza Ahmetagic, Randers, og Mathias H. Jensen, Hinnerup, som Magnus Madsen kæmpede med, og disse to kørere deltager også i sæsonåbningen på FDM Jyllandsringen. ”Havde jeg ikke haft mit uheld, ville jeg have håbet på en top 3-placering i weekenden,” siger Magnus Madsen, ”men nu vil jeg blive meget tilfreds, hvis jeg kan være med i top 5.”

Magnus Madsen er ikke den eneste mester, der er at finde i feltet. Lars Bohnensach Ebbesen, Varde, vil forsvare det oldboysmesterskab, han sidste år vandt foran Kim Schmidt Petersen, Hadsten, og Flemming Jensen, Jægerspris. Men feltet kommer også til at tælle en tidligere mester. Det er Kevin Verner Jensen, Silkeborg, som gør comeback.


”Jeg kører normalt Super GT, men vores sæson starter først i juli, og så vil det være godt at få lidt træning og fart i kroppen, inden det for alvor går løs der,” siger mesteren fra 2016. ”Min gamle vinderbil har siden dengang stået udstillet i vores bilforretning, men den skal lige gennemgås, inden den er klar. Det bliver lige på og hårdt. Der går nok lige et par omgange, inden jeg er vant til den igen.”

Sæsonpremieren kommer til at foregå uden publikum, men i løbet af søndagens vil der på 6eren og streamingtjenesten Dplay blive sendt live fra FDM Jyllandsringen.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: