Fantastisk weekend for Christian Rasmussen i Toronto

Foto: Christian Rasmussen Racing

Endelig kom forløsningen. To pokaler kommer med hjem til Danmark fra Toronto. En næsten perfekt weekend for Christian Rasmussen ender med en sejr og en andenplads i den amerikanske USF2000 serie.

“Endelig fik jeg mulighed for at betale ordentlig tilbage til alle mine sponsorer, mit team og mine mange fans – det er bare så kæmpe stort at jeg ikke rigtigt kan finde ord. I har alle troet på mig hele vejen, så den her går ud til jer. Af hjertet tak for jeres support.” Det var ordene fra en meget glad Christian Rasmussen, kort efter han havde sikret sig sin første løbssejr i serien.

Det blev en næsten perfekt weekend for Christian, da han med familien og enkelte venner som tilskuere startede weekenden med at sætte hurtigste tid i kvalifikationen til det første løb. Kvalifikationen til det andet løb endte med en P2, så det var de store smil der var fremme i Jay Howard Driver Development, og med rette. De har vidst det hele tiden – at Razza, som de kalder ham, har det der skal til for at vinde. Heldet og omstændighederne har bare ikke været på deres side, før nu.

Efter en svær træning hvor det pga. uheld på banen kun blev til 11 omgange på banen for hele feltet, var forventningerne til kvalifikationen ikke så store. Christian havde ikke før kørt på banen, til forskel fra flere af konkurrenterne. Det var Christian nu ligeglad med, og selvom det kun blev til 6 omgange, efter endnu et uheld, så viste Christian at han var den der havde mest speed. Med to tiendedele sekund, foran nummer to satte han hurtigste tid, på den 2,8 km lange bybane i Toronto.

I anden kvalifikation var Christian også med helt fremme. Han lå længe og skiftede mellem P1 og P2 med Darren Keane. Keane løb dog med topplaceringen med kun en tiendedel sekund foran Christian.


Lørdagen bød også på weekendens første løb. Det var også med Christian i fokus fra start til slut. Han fik en perfekt start og rykkede hurtigt fra de andre i feltet. En enkelt bremsefejl betød dog at han røg ned på 3. pladsen. Han fik sig dog kæmpet op på 2. pladsen igen og efter en safetycar periode var han tæt på at lykkes med at overhale Darren Keane, men Keane holdt ham bag sig, og fik sin første sejr i USF2000. Christian var naturligvis ærgerlig over den lille fejl, men noterede sig at han dels havde fået sin første podieplacering og at han havde fantastisk speed gennem hele løbet.

Søndagen bød på løb 2 og her byttede Darren Keane og Christian pladser. Således startede Christian denne gang P2 og endte med en sejr.

“Det forløb faktisk næsten perfekt. Jeg fik hurtigt et hul på omkring 3 sekunder, og efter den første safetycar fik jeg en clean start og fik igen rykket et hul på omkring de 3 sekunder. Igen efter anden safetycar fik jeg en god start. Men efter den sidste safetycar periode var der kun en enkelt omgang tilbage, så der havde jeg Keane helt oppe i bagvingen. Jeg holdt ham bag mig, og følelsen da jeg kørte over stregen var bare helt fantastisk. Vi har været igennem mange udfordringer, men vi har stået sammen og nu høster vi frugten – det tegner godt for Mid-Ohio,” sagde Christian med et stort smil.

Med de to flotte resultater har danskeren vist at han er tilbage i toppen af klassen og at han skal tages alvorligt.

“Jeg elsker at køre racerbil og det gør det selvfølgelig ikke mindre fedt med sådan en weekend. Jeg har hele tiden troet på mig selv, og nu har jeg vist konkurrenterne at vi skal tages alvorligt.”

En stor tak skal lyde til alle der har støttet, hjemme fra stuerne, på de sociale medier og som sponsorer. Det betyder rigtig meget for Christian.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: