Fart og dækrøg som livsstil

Foto: Snapback Photography

En mangeårig interesse for drifting udviklede sig for Dan Dirks Petersen i 2015 til langt mere. Han købte ny bil og satte en større ombygning i gang for at udleve sin drøm om at køre blandt Danmarks bedste. I 2019 vandt han en 3. plads i Nordic Drift Series og en 2. plads i Danmarks Mesterskabet. Den fartglade jyde kigger nu ud over landets grænser efter sin næste store udfordring.

Hos 31-årige Dan Dirks Petersen og hans kæreste Susan Jæger bliver der lagt mange timer i det store værksted, som er tilknyttet deres hus i Vojens. Her bliver Dans neongrønne BMW E46 2JZ widebody klargjort til events og konkurrencer blandt de bedste i den danske driftverden. Når bilen ikke hænger på liften, kan man finde den ude på banerne i en sky af dækrøg.

Fra tilskuerpladserne til førersædet

Dan, der til hverdag arbejder som maskinarbejder hos Abena i Aabenraa, har i mange år haft en stor interesse for drifting og fulgt sporten fra sidelinjen. I 2013 tog han skridtet videre og satte sig bag rattet. På daværende tidspunkt blev drifting til en hobby, hvor Dan mødtes med venner og bekendte og havde det sjovt på banerne.

Der skulle dog ikke gå længe, før Dan begyndte at køre professionelt. I 2015 købte han en ny bil, som blev bygget om helt fra bunden, så han blev gearet til at konkurrere med landets bedste driftere.


Til at træne bruger Dan en simulator, der er bygget op som en tro kopi af hans egen driftbil. Han kører i online serien Virtual Drift Championship, som vinteren over afholder 10 runder med de bedste online kørere i verden. Her har han fået tilnavnet “the Crazy Dane” for sin entusiastiske kørestil.

Udlandet kalder

I 2019 var Dans målsætning at blive blandt top 5 i Danmark, hvilket blev indfriet med en 3. plads i Nordic Drift Series samt en 2. plads i Danmarks Mesterskabet.

Ambitionen for 2020 er at blive blandt top 3 i Nordic Drift Series samt at komme ud i Europa og prøve kræfter med de bedste driftkørere i verden. I 2022 har Dan planer om at køre en fuld udenlandsk serie som f.eks. Drift Masters Grand Prix, British Drift Championship eller Irish Drifting Series.

Familieopbakning for fuld skrue

Dan kan også takke drifting for helt andre ting, for det var igennem deres fælles interesse for motorsport, at Dan i 2018 mødte sin kæreste, Susan Jæger. For parret er drifting nu gået hen og blevet et familieprojekt. Susan bruger ligesom Dan meget tid i værkstedet og er dybt involveret i markedsføringen af Dirks Drifting på de sociale medier og fremskaffelse af sponsorater. Som stor motorsportsentusiast er hun og hendes to voksne børn, Line og Kristoffer, selvfølgelig også ved Dans side ved turneringer og events.

Helt fra begyndelsen har Dans forældre ligeledes støttet op om hans store passion for drifting. Faktisk startede han og hans far Henrik med at bygge bilen om i garagen i hans barndomshjem. Henrik har bl.a. hjulpet med al glasfiberarbejde på skærme, kofangere og skørter og er også tit at finde i værkstedet i Vojens med hænderne smurt ind i motorolie.

Dan og familien har mange spændende planer for fremtiden inden for driftverdenen. Blandt andet fik kæresten Susan i februar 2020 et chassis af sin søn, som parret vil begynde at bygge om, så mon ikke man inden længe også ser hende overstyre rundt i skarpe sving på banerne?

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: