FIA kårer Frederik Schandorff som vinder af International GT Open 2019

Foto: Frederik Schandorff Racing

København, 20. februar 2020 – Den danske Lamborghini-juniorkører, Frederik Schandorff, kan med lidt forsinkelse tilføje endnu en mesterskabstitel til sin i forvejen imponerende 2019-sæson. Dette skyldes, at det internationale motorsportsforbund, FIA, har diskvalificeret det tyske Mercedes-AMG-team SPS Automotive Performance fra sæsonfinalen i International GT Open, som blev afviklet på Monza i oktober.

Forbundet har afgjort, at det tyske team – hvis to Pro-Am-kørere kæmpede mod danskeren om mesterskabstitlen – gav ordre til, at teamets anden bil, fra en anden klasse, skulle presse danskeren ud af kampen.

Med en føring på tre point i mesterskabsstillingen før sæsonens sidste heat, kunne Frederik Schandorff tillade sig at slutte én position bag sine tyske konkurrenter. Og mod slutningen af løbet havde Schandorff netop placeret sig på en komfortabel tredjeplads lige bag SPS-bilen. Danskeren så således ud til at kunne køre mesterskabstitlen sikkert hjem, da SPS-teamets anden bil – som altså konkurrerede i en anden klasse – pludselig blandede sig i kampen.

– Det var en bizar situationen. Alle vidste jo, jeg kæmpede mod SPS-kørerne om mesterskabet, og pludselig begynder teamets anden bil at presse mig bagfra. Jeg lod den gå forbi, fordi jeg simpelthen var bange for, at den ville ramme mig. Straks derefter satte køreren farten markant ned, og på to omgange sænkede han mig med 10 sekunder. Han blev ved med at spærre for mig, og det endte med, at jeg ramte ham, fordi han gik tidligere på bremsen end normalt. Vi skadede bilen, sluttede løbet en position dårligere og mistede så mesterskabet, forklarer Schandorff.

Schandorff: Glad på teamets vegne


Selv kommentatorerne af løbet bemærkede den ikke alt for stuerene taktik, men weekenden endte alligevel med, at SPS-teamets Pro-Am-kørere fik overdraget mesterskabspokalen. Og siden da har en protest fra Schandorffs italienske team, VSR, altså været under behandling hos FIA.

– Jeg er naturligvis enormt glad for, at sagen er endt til vores fordel. Vi har aldrig været i tvivl om, at SPS-teamet gav en ordre til deres Pro-kører. Vi har ikke noget radiokommunikation, som beviser det, men data fra bilen kombineret med videooptagelserne fra onboard-kameraet viser, hvordan køreren ændrer bremse- og speederadfærd i det øjeblik, han er kommet forbi mig, siger Frederik Schandorff.

– Det er naturligvis ærgerligt, at vi skal tildeles mesterskabet på den her måde. De andre fik jo al den hæder på podiet, som vores team skulle have haft. Men sket er sket, og vi er bare glade for, at sagen er afgjort på retfærdig vis. Kæmpe tillykke til teamet. De har virkelig fortjent det.

Foruden titlen i International GT Open udløste Frederik Schandorffs 2019-sæson også et verdensmesterskab i mærkeserien Super Trofeo samt en sejr i 24-timersløbet i Dubai. Den 23-årige racerkører skal repræsentere Lamborghini i tre forskellige GT3-mesteraskaber i 2020.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: