Danish Endurance Championship skydes på søndag i gang på Padborg Park

Torben-Ingerslev-får-Morten-Dons-som-makker-foto-Morten-Alstrup.JPG
Foto: DEC

Nu er det endelig blevet så vidt. Efter lang tids ufrivillig pause er deltagerne i den danske løbsserie indenfor langdistancerace – Danish Endurance Championship – klar til at komme i kamp. Det sker søndag den 5. juli, hvor man for lukkede døre – publikum har endnu ikke fået adgang til motorsportsarrangementer – afvikler sæsonens to første løb, der hver strækker sig over godt en time med et obligatorisk pitstop undervejs.

Mange af sidste sæsons suveræne mandskaber er atter at finde i feltet. Det gælder således Thue Henriksen/Michael Vesthave jr., Isenvad/Aarhus, der er forsvarende mester i Klasse DEC4, som tæller de hurtigste biler i feltet.

Makkerparret fra UP Motorsport starter i deres Mitjet-prototype og kommer til at skulle kæmpe mod flere af de rivaler, som de slog sidste år, såsom Perfection Racing, hvor Michael Klostermann/Tommy Laugesen, Ikast/Silkeborg, styrer teamets røde og hvide Chevrolet Corvette C6. Torben Ingerslev, Holstebro, kørte sidste år en Lamborghini for Lisby Racing, men deltager nu med sit eget team, hvor han deler sin Ferrari 488 Challenge med Morten Dons, Struer, som tidligere har kørt i flere udenlandske serier.

Frederik Sieverts, Viborg, vandt sidste år klassen for de langsomste biler, Klasse DEC1, i en Peugeot 307. Han skal i år forsvare titlen i selvsamme bil, men det bliver nu med bysbarnet Søren Lund Nielsen som makker i SF Racing. De to svogre, Rasmus Holmegaard Hansen/Jesper Holmegaard Holst, begge Odense, kommer atter til at give dem modstand i deres sorte Peugeot 207, mens et af de rivaliserende teams fra sidste sæson – Team Far & Søn – har valgt at geare op. René Nielsen/Søren Benfeld, Hjolderup/Aabenraa, har således sat deres veltjente Citroën Saxo på pension, anskaffet sig en Renault Clio og skal nu starte i Klasse DEC2, der af mange betegnes som den hårdeste klasse i Danish Endurance Championship.

I Klasse DEC2 har man i de seneste mange år kunnet opleve et andet far-og-søn-team. Det er Peter Obel/Mikkel Obel, begge Kalundborg, og de har i de seneste sæsoner startet i en Renault Clio for Team Sally. Med ved sæsonpremieren på Padborg Park skal de for første gang deltage i en noget hurtigere Seat Leon Cupra TCR, og derfor vil de være at finde i Klasse DEC3.


Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: