Første C1-sæson byder på både korte og lange løb

24H Portimao C1 -#997-37 kopi_1600
Foto: Bruno Ribeiro

Når C1 Scandinavia indtager banerne i 2024, bliver det med to forskellige løbsformater på tre forskellige baner.

Helt fra start har tanken med den nye klasse været at ryste posen og udfordre status quo. Derfor bliver den første sæson også afviklet med to løbsformater med henblik på, at ramme den helt rigtige opskrift.

Der vil blive afviklet to enduranceløb på otte timer, hvor hold på 3-5 kørere kommer til at kæmpe på både egen og materiellets udholdenhed. Løbene bliver afviklet i samarbejde med den svenske løbsarrangør Race4Fun på Anderstorp og Ring Knutstorp, hvilket gør det muligt at holde tilmeldingsgebyret på et økonomisk sundt niveau.

Derudover bliver der to sprintweekender, hvor Ring Djursland har inviteret C1-feltet til at køre to heat på hver 50 minutter, samt en 20 minutters tidtagning. En oplagt mulighed for enten selv at få en masse køretid – eller dele weekenden med en medkører.

– Det har været vigtigt for os at lave en løbskalender, som giver mulighed for at finde det rigtige løbsformat for klassen. Takket være Race4Fun og Ring Djursland har vi fået en løbskalender, som lader os gøre tingene på vores måde, siger Per Bernd, initiativtager til C1 Scandinavia.


– Vi arbejder lige nu på at finpudse reglementet, men formatet vil gøre det muligt at kæmpe med om et mesterskab i både Endurance og Sprint. Jeg håber også, at sprintløbene vil betyde, at flere kørere får lyst til at få en smagsprøve på klassen, fortæller Per Bernd, som i øjeblikket forbereder biler til salg og udlejning:

– Der kommer til at være et par biler, som kan lejes for sæsonen eller til enkelte løb. Så burde der nemlig ikke være flere undskyldninger for ikke at prøve klassen af, siger C1-idémanden.

Løbskalender for C1 Scandinavia 2024

2. juni: 8 hours of Anderstorp
21-23. juni: Ring Djursland Sprint
25. august: 8 hours of Ring Knutstorp
30. aug – 1. sep: Ring Djursland Sprint

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: