Første danmarksmester i elgokarts kåres i Roskilde

DIF DM Roskilde 2022
Foto: DASU/Emma Steensen

Denne weekend skal danmarksmestrene i karting 2022 kåres i Roskilde. Det sker på Roskilde Racing Center, hvor toppen af danske gokartkørere skal dyste om DM-medaljerne. Og det sker med lidt af en verdensnyhed – elgokarts. De kaldes populært fremtidens racerstjerner – gokartkørerne – for det er i gokart, at racerstjernerne verden over lærer deres håndværk. Og denne weekend er det muligt at opleve dem på nærmeste hold, når de dyster om DM-medaljerne. Det sker på på gokartbanen Roskilde Racing Center, hvor DASU-klubben ASK Hedeland er vært for DM-weekenden.

Der køres om DIF-DM – det højest opnåelige i dansk idræt – i klasserne OK og KZ2, som er de hurtigste gokarts på banen. Der er også danmarksmesterskaber udskrevet af DASU i klasserne Mini 60, OK Junior, OK Plus og KZ Plus – og så er der medaljer på spil i lidt af en nyhed på dansk grund.

For første gang er der et officielt DM i elektriske gokarts. I Dansk Metal Micro-el kører de unge gokartkører i deres egne gokarts, men med ens elektriske motorer. Elgokarts har allerede bevist deres værd på danske gokartbaner, da de momentstærke karts blev testet tilbage i 2021. Det skete med henblik på at afholde både enkelte træningsdage og DM i 2022.

Bæredygtigt brændstof lader batterierne op

Til at lade batterierne til Dansk Metal Micro-el-karterne benyttes en generator, der bruger HVO 100 – et bæredygtigt alternativ til traditionel dieselolie.


HVO 100 er et bæredygtigt alternativ til traditionel dieselolie. HVO 100 er fremstillet af f.eks. brugt fritureolie eller animalsk fedt. Det er derfor fossilfrit og udleder ikke ’ny’ CO2. Producenter af HVO 100 hævder, at udslippet af CO2 er op til 90 % mindre end fra brugen af fossil dieselolie. Knap 90 kørere er tilmeldt DM-weekenden. Der køres opvarmning og kvalifikation lørdag, mens indledende heats går i gang lørdag eftermiddag. Søndag køres heats samt præfinaler og finaler, hvor medaljerne altså skal finde deres ejermænd.

Kom forbi og oplev kartingsporten den 13. og 14. august. Entre 75,- kr. pr. person – børn under 10 år kommer gratis til race.

DM-weekenden vises også forskudt på tv på SPORT Live.

DASU

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: