Første løb – første sejr: Mathias Bjerre Jakobsen tog hul på sæsonen i Nordic 4

Foto: Grippo

2024 bliver året, hvor den københavnske racerkører vil vinde mesterskabet for unge danske motorsportstalenter, Nordic 4. Efter en lærerig debutsæson i fjor har han fået plads hos STEP Motorsport, som er stærkt fokuseret på talentudvikling.

Foråret har budt på masser af træning bag rattet af den 160 hestekræfters racerbil, både i Danmark og i Spanien. Og i weekenden gik det altså løs på Padborg Park til første afdeling af mesterskabet.

Her viste Mathias Bjerre Jakobsen sig straks fra sin stærke side. I både træning og den efterfølgende kvalifikation til første løb var han hurtigste kører på banen, så det første løb lørdag eftermiddag blev startet fra forreste position. Her blev han fra start til slut, også selvom det var tæt på at gå galt, da en konkurrent fejlbedømte sin bremselængde på vej ned ad langsiden:

– Vi var på første omgang, så dækkene var ikke oppe i optimal temperatur endnu, og derfor bremsede jeg lidt tidligere end normalt. Det havde han ikke lige regnet med, så han ramte mit højre baghjul og fik en lille flyvetur ud af det. Der skete ham heldigvis ikke noget, og jeg slap også med skrækken, fortæller Mathias, der med sejren fik “æren” af at starte weekendens andet løb fra ottendepladsen.

Med dygtige konkurrenter foran sig var der dømt hårdt arbejde for at komme frem i feltet. Det var Mathias Bjerre Jakobsen ikke bange for, og allerede efter første omgang var han fremme på fjerdepladsen. Cirka halvvejs i løbet kunne han avancere endnu én placering, så han sikrede en tredjeplads. Dermed var der lagt op til en spændende afslutning på weekenden i det sidste heat.


Spænding blev der ikke meget af. For mens Mathias tog starten, var i føring efter første sving og kørte et komfortabelt forspring ud, lykkedes det ikke at få bilen over målstregen.

– Der var ikke andet end et par minutter tilbage af løbet, da jeg oplever en bremsefejl for enden af langsiden og bliver nødt til at køre af banen for ikke at køre galt. Det kostede sejren og vigtige point til mesterskabet, fortæller en skuffet Mathias Bjerre Jakobsen, der på trods af den ærgerlige afslutning på weekenden glæder sig over de positive ting:

– Det har jo været en god weekend, hvis vi glemmer det sidste løb. Jeg har virkelig farten med mig, og det er ikke mindst på grund af det hårde arbejde, teamet har lagt i forberedelserne til sæsonen. Vi har trænet en masse, og stemningen i teamet er helt fantastisk, så jeg glæder mig helt vildt til at fortsætte arbejdet, siger han.

Arbejdet fortsætter allerede i denne uge med træning på FDM Jyllandsringen, hvor næste afdeling af Nordic 4-mesterskabet køres om halvanden uge.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: