Første officielle F3 test i 2020 for Frederik Vesti

Bahrein-test-1-marts-2020.png
Foto: Prema

”Det var alle anstrengelserne værd”!

Spontan udmelding fra Vesti efter årets første officielle test i F3 i Bahrain, inden det for alvor går løs for henholdsvis F1, F2 og F3 om godt 14 dage på samme bane.

Det var nemlig noget af en lang rejse, den unge jyde var på for at komme frem til ende destinationen. På grund af sit ophold i Italien, hvor Vestis team, Prema Powerteam, hører til – og udbrud af Coronavirus – blev teamet i første omgang nægtet at flyve til Bahrain.

Med en afstikker til anden destination og politiske forhandlinger på højeste niveau fik man lov til at tage afsted. Nok med tanken på at en afvisning af Prema umiddelbart også ville kunne få konsekvenser for selveste Ferrari, når dette team om lidt er på vej til Bahrain!

”En 3-dages test er altid noget særligt. Det gjaldt også denne gang. Fordi det præcist er i dag, tingene er faldet på plads for mig – og først der. Såvel fysisk som mentalt sker der meget på tre så intensive dage, når man for første gang er ude på en mission som min med kun et løb i bagagen i en helt ny bil. Det er et bombardement af informationer og erfaringer man skal gøre sig på kort tid.
Min helt store udfordring, som mange af mine konkurrenter også vil sige, er dækkene. De slides så mega hurtigt. Min kørestil matcher perfekt det dækslid, vi oplever på distancen i det såkaldte race trim. Her er jeg ret godt tilfreds! Men den kørestil skal jeg lære at ændre til tidtagningen. Her kommer jeg, som jeg kører nu, til kun at bruge måske 80% af dækkene. Jeg skal op på de 100%. Jeg skal lære mit hoved at skifte mellem de to kørestile. Den situation kendte jeg ikke til sidste år. Mega spændende udfordring!
Og det var faktisk præcist den ændring, der lykkedes for mig i dag. På sådan en omgang, hvor al bevidsthed er helt væk, men hvor man bare er ét med sin bil, det er en følelse, man aldrig kommer til at kunne beskrive!! De her dage har været enormt værdifulde forud for første løb. Jeg forventer ikke, at jeg rammer helt rigtig fra start. Men jeg forventer, at jeg gør mit bedste og er et helt andet sted om 3 måneder, end der hvor jeg er nu. Udvikling af bil og mig selv er det eneste ord, jeg kan i søvne”, griner Vesti.


Selvom Vesti måtte se sin bil en del i garagen, som testdagene skred frem p.g.a tekniske udfordringer med sensorer og til sidst en sprængt udstødning, lykkedes det at komme igennem test programmet. Det lykkedes også Vesti at slutte af som hurtigste rookie i feltet og som hurtigste mand samlet hos sit eget team. En god fornemmelse at tage fra Bahrain på, inden Vesti er tilbage om 14 dage.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: