Forløsende podieplacering til Nicolai Sylvest på Sachsenring

Sachsenring-er-en-af-Nicolai-Sylvests-favoritbaner-og-det-blev-understreget-med-weekendens-resultat
Foto: Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing

Efter en sæson fyldt med udfordringer og skuffelser fik Nicolai Sylvest i sidste weekend endelig forløsning, da han sammen med Kim-Luis Schramm i deres Mercedes AMG GT3 fra Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing deltog i sjette afdeling af ADAC GT Master på Sachsenring syd for Berlin.

”Det er en af mine favoritbaner, og jeg føler mig altid godt tilpas på banen, hvor det går op og ned,” siger det 21-årige Team Danmark elite-talent. ”Det var rigtig dejligt, at jeg sammen med Kim-Luis fik podieplaceringer i begge løb. Det er det, vi har kæmpet for hele sæsonen.”

Lørdag var makkerparret endda på podiet to gange. Dels for deres generelle tredjeplads, dels for deres andenplads blandt juniorkørerne. Søndagens løb endte med en generel sjetteplads og en placering som tredjebedste juniorhold.

Allerede under de forudgående træninger viste Nicolai Sylvest, hvorfor netop Sachsenring er en af hans favoritbaner, da han var hurtigste kører i feltet, der talte 34 biler og 68 kørere. Denne fart tog han med til tidtagningen lørdag formiddag, hvor han var tredjehurtigst af alle og som bedste Mercedes-kører var han blot en tiendedel af et sekund fra pole position.

”Da starten gik, lykkedes det mig at komme fint afsted og beholde min tredjeplads, og sammen med de to forankørende fik vi øget afstanden til resten af feltet, så mit team valgte at lade mig blive i bilen så længe som muligt, inden jeg efter godt 35 minutter blev kaldt i pit for at overlade den til Kim-Luis,” fortæller Nicolai Sylvest.


Det store hul til forfølgerne, som Nicolai Sylvest havde fået opbygget, kunne Kim-Luis Schramm udnytte til at holde tredjepladsen på banen – en tredjeplads, som han holdt til mål, så han sammen med Nicolai Sylvest bagefter hele to gange skulle på podiet. Først for at modtage pokalerne for deres tredjeplads. Dernæst for at få pokalerne som næstbedste hold for kørere under 25 år.

Søndag morgens kvalifikation skulle Kim-Luis Schramm køre, og her lykkedes det ham at sætte 12. hurtigste tid, og han skulle derfor starte søndagens løb midt i den bedste halvdel. Løbet fik en kaotisk start, da flere biler kørte sammen, men det lykkedes Kim-Luis at komme rundt på første omgang på en ottendeplads. Med mange skadede biler blev løbet stoppet, men i re-starten formåede Kim-Luis Schramm at holde den flotte ottendeplads indtil pitstoppene.

”Da jeg kom tilbage på banen, var der igen sket et uheld, men safety car’en havde placeret sig forkert, så tre biler langt nede i feltet var nu foran hele feltet, og så lå jeg i stedet på 11. pladsen,” siger Nicolai Sylvest. ”Men som om det ikke var nok, så bremsede feltet foran mig pludselig op, så jeg ramte bilen foran og fik beskadiget fronten. Bilen var ikke optimal, men det lykkedes mig at avancere og få bilen i mål på en sjetteplads og som nummer tre blandt holdene i junior-mesterskabet.”

”Det var en rigtig god weekend for hele teamet, hvor Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing rykkede op på sjettepladsen i teammesterskabet, men også for mig personligt. Det betyder ekstra meget, da der snart skal forhandles nye kontrakter for næste sæson.”

Sæsonens syvende og sidste afdeling skal allerede køres i weekenden den 21.-22. september på Formel 1-banen Hockenheimring – en bane, som Nicolai Sylvest før har scoret podieplaceringer på. Løbet kan følges live på www.adac-gt-masters.de.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: