Formel 4-talenterne kører på fem forskellige baner i 2023

Foto: Formel 4

I den kommende sæson får de unge formelkørere chancen for at stifte bekendtskab med flere nye baner end nogensinde før. Med Gelleråsen Arena og den tidligere svenske Formel 1-bane, Anderstorp, på kalenderen, er der udsigt til store oplevelser og ekstra læring for kørerne.

Da muligheden for at køre på to af Sveriges bedste motorsportsanlæg opstod var promotor Alex Stubberup Frederichsen ikke i tvivl om at det var vejen frem:

– Vi har tre fine racerbaner i Danmark, men som ung racerkører er det vigtigt at få prøvet så meget som muligt. Ved at køre på Anderstorp og Gelleråsen, som på hver deres måde er anderledes end noget vi har i Danmark, får kørerne endnu mere med i rygsækken til deres fremtidige karriere, så jeg er overbevist om at det bliver rigtig godt, siger han.

Mens Anderstorp er kendt for sine oplagte kurver og enorme langside vil Gelleråsen Arena kræve at kørerne finder et godt flow gennem svingkombinationerne for at få et godt resultat. Løbene køres sammen med Formel Nordic-klassen som del af TCR Scandinavia’s løbsweekender.

Med fem forskellige baner vil nogle kørere også opleve at et stort antal testdage op til sæsonen ikke giver lige så stor konkurrencemæssig fordel som tidligere:


– Der vil formentlig ikke være nogen som har fem-seks testdage i bagagen på hverken Anderstorp eller Gelleråsen, så jeg forudser at de to løb vil give succes til de kørere, som hurtigt kan lære en ny bane og tilpasse sig til den, siger Alex Stubberup Frederichsen, der forventer en flot sæson på de danske – og svenske – baner:

– Interessen for Formel 4 har aldrig været større, og med en kalender som denne tror jeg ikke at vi kan gøre meget mere for at klæde de unge talenter på til at tage skridtet ud i verden. Jeg glæder mig meget til at komme i gang med 2023!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: