Fra Virtuelt Le Mans til vaskeægte Sebring

Foto: Mikkel Gade Racing

I weekenden debuterede Mikkel Gade i det officielle Le Mans Virtual Series med Prodrive FYRA SimSport – den kommende weekend er han tilbage på virkelighedens racerbaner, hvor den legendariske Sebring lægger asfalt (og beton) til næstsidste afdeling af Skip Barber Race Series.

Den danske simracer, som i år har fået debut i rigtige racerbiler, fik en god start på det virtuelle Le Mans-mesterskab. Konkurrencen er hård med deltagelse af en lang række fabrikshold, så Mikkel er godt tilfreds med den ottendeplads, han og det danske team fik tilkæmpet sig:

– Konkurrencen var hårdere end jeg oprindeligt havde forventet, men det synes jeg kun er godt. Vi begik et par småfejl, som kom til at koste os placeringer, men vi havde farten og fik gode erfaringer med, så næste løb kommer nok til at glide lidt lettere for os, siger Mikkel.

Inden da er kursen sat mod USA og Sebring. For Mikkel Gade er det ekstra særligt at få lov at køre rigtig racerbil på én af de baner, hvor han har gjort det godt i den virtuelle verden:

– Jeg vandt den virtuelle udgave af Sebring 12 Hours i 2021, så selvom jeg aldrig har været der, føler jeg allerede at jeg har lidt erfaringer med mig på banen, griner Mikkel, som til gengæld går ydmygt til værks når han rammer den tidligere flybase i Florida. Underlaget består af både asfaltvej og gamle, ujævne betonelementer fra landingsbanen, og det kan simulatoren ikke helt efterligne:


– Det siges, at banen ikke er helt nøjagtigt gengivet i simulatoren i forhold til andre baner, vi har kørt på. Den er helt ekstremt ujævn, så det bliver noget at vænne sig til, tror jeg. Uanset hvad bliver det sjovt, og jeg håber at jeg kan gentage min virtuelle succes på den virkelige bane.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: