Frederik Normann gør klar til langdistancessæson

08102022KG_0576.jpg
Foto: Grippo

Den midtjyske racerkører skifter til Danish Endurance Championship og gør klar til at jagte fabriksbyggede racerbiler med sin hjemmebyggede BMW M3.

Efter flere sæsoner i Special Saloon Car-klassen er tiden inde til fornyelse, og med en racerbil som Frederiks er der ikke mange steder at kigge hen:

– Jeg har jo bygget bilen efter et ret frit reglement, så reelt var der kun ét andet valg, hvis ikke jeg ville bygge bilen om. Samtidig synes jeg at det virker spændende med de her løb på en times varighed, hvor jeg pludselig også skal til at tænke på en anden måde, siger Frederik om skiftet, der betyder, at han nu også skal forholde sig til at passe på dækkene og håndtere pitstop.

Danish Endurance Championship-klassen er inddelt i divisioner baseret på hvor hurtigt, man kan gennemføre en omgang på banen. Frederik Normann og BMW’en passer som hånd i handske ind i Division 3, og her ser han frem til en masse godt ræs:

– Der kommer efter sigende en del TCR-biler til start i den division, og sådan én havde jeg nogle forrygende dueller med på Jyllandsringen sidste år, så det bliver virkelig fedt at kunne slås med flere af dem! Det er jo lidt sjovt at komme med noget hjemmebygget og kunne køre fra en bil, som en bilfabrik har brugt millioner af kroner på at udvikle, griner Frederik Normann, der da også har brugt vinteren på at finjustere raceren:


– Bilen er blevet gennemgået grundigt fra ende til anden i løbet af vinteren. Der er blevet lavet forstærkninger rundt omkring, og så er der lagt en ny motorstyring i, som jeg forventer en del af. Ja, og så har chaufføren også været gennem en mindre vægtoptimering for at være klar til at sidde fire gange så lang tid bag rattet end han er vant til, lyder det fra langtursraceren.

– Stabilitet er alt i langdistanceracing. Det nytter ikke noget at køre én hurtig omgang, hvis du så er langsommere de næste fire omgange. Og det samme gælder fysikken; jeg skal holde til at køre en time på fuldt drøn, og det er jeg ikke i tvivl om at jeg kan nu.

Sæsonen starter den 20-21. maj på FDM Jyllandsringen.

Løbskalender 2023

21. maj – Jyllandsringen
18. juni – Ring Djursland
20. august – Jyllandsringen
3. september – Ring Djursland
16. september – Padborg Park
8. oktober – Padborg Park

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: