Perfection Racing havde en lærerig week-end på Jyllandsringen

Højdepunktet_var_en_tæt_4_plads_i_lørdagens_løb
Foto: Henning Smed

Juni-løbet på Jyllandsringen bød på lidt af hvert for Perfection Racing. Resultatmæssigt kan man ikke just sige, der var meget at skrive hjem om men generelt har teamet arbejdet sig i den rigtige retning hen over week-enden, så humøret er på ingen måde knækket.

Perfection Racing stillede op med sin Chevrolet Corvette, som skulle køres af Michael Klostermann i Special Saloon Car klassen. Bilen er nyindkøbt til denne sæson og da Special Saloon Car klassen kun kom til at køre opvisning til Classic Race Aarhus, var det begrænset, hvor stort et kendskab teamet havde fået opbygget til bilen.

Der opstod da også problemer allerede fra starten. Bilen havde fået nye – kraftigere – bremser til Classic Race Aarhus og til opvisningen havde de fungeret fint. Men nu, hvor de skulle bruges for alvor, viste det sig, at bilen havde en meget uheldig tendens til at ville låse baghjulene. Det gik ud over tidtagningen, der resulterede i en skuffende 12. plads, men man mente at have fundet løsningen op til lørdagens løb.

Der blev man så mødt af en ny udfordring. Kort før løbet begyndte regnen at styrte ned. “Pyt med det,” sagde Michael. “Jeg kan godt li’ regnvejr.” Så på med et sæt regndæk og ud på banen. En dyngvåd bane og en bil, der gerne ville låse baghjul, er ikke nogen god kombination, men heldigvis var bremserne nu i orden og Michael gik i gang med at bevise, at regnvejr faktisk lige var noget for ham. I løbet af første omgang vandt han hele 7 placeringer og han fortsatte sin fremmarch helt op til en 3. plads. Imens var regnen holdt op og banen tørrede hurtigt op. Det betød, at regndækkene ikke rigtigt kunne holde til mosten, men da alle andre også døjede med dækkene kunne Michael nøjes med at miste en enkelt placering og kom i mål som nummer 4. Fra 12. pladsen til en 4. plads var en rigtig god start på week-enden.

Til andet løb søndag middag var situationen vendt på hovedet igen. Nu skinnede solen fra en skyfri himmel og banen var knastør. Det skulle så vise sig, at det slet ikke var noget for Corvetten. Michael savnede bid over det hele og han raslede ned igennem feltet. Noget måtte gøres, men da der kun var halvanden time imellem søndagens to løb var der ikke mulighed for gennemgribende ændringer.


Et sæt nye dæk og nogle småjusteringer på undervognen skulle prøves – om ikke andet for at se, om det var et skridt i den rigtige retning. Og det var det. Bilen var nu næsten 2 sekunder hurtigere på en omgang og Michael Klostermann var konkurrencedygtig igen. Det 3. løb blev et rigtigt racerløb, hvor der var intense dueller alle steder i feltet – ikke mindst i midterfeltet, hvor Michael havde en rigtig herredyst med en flok Porscher. Den varede lige til allersidste omgang, hvor Michael pludselig måtte give slip på den 7. plads, han havde tilkæmpet sig og han rullede i mål på en 10. plads.

Hvad var der sket? Jo, teamet lærte lige endnu en ting om Corvetten og denne gang var det om brændstofforbruget. Bilen var ganske enkelt ved at løb tør, så i alle venstresving (og dem er der flest af på Jyllandsringen) satte den ud. Lidt surt, men skuffelsen over de mistede placeringer blev så rigeligt opvejet af, at bilen havde gået rigtig godt.

Næste gang teamet skal i aktion bliver på Ring Djursland d. 22-23 juni. Her vil man køre med begge biler. Corvetten i Special Saloon Car og både Corvetten og teamets Ginetta i Danish Endurance Championsship. Det bliver en travl week-end.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: