Glad Sport jagter guldmedaljer ved Rally Stoholm

Foto: Glad Sport/Jokum Tord Larsen

Glad Sport kommer med en dugfrisk belgisk rallysejr i bagagen, når teamet i weekenden skal forsvare sine førstepladser i Dansk Super Rally ved Rally Stoholm.

Sidste år var det Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens), som ikke blot kunne vinde Rally Stoholm generelt, men som også tog det samlede sejr i Dansk Super Rally. I år er det teamkammerater Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang), som ligger i front for tabellen i mesterskabet, som går på tværs af alle klasser i feltet.

”Efter vores sejr i East Belgian Rally i lørdags er vi det mandskab i feltet, som er mest varme, så der er ingen undskyldninger for os. Line og jeg vil bare køre, sådan som vi plejer,” siger Jacob Madsen. ”Det bliver bedste mandskab, som vinder, og vi må bare gøre det så godt, som vi kan og samle flest mulige point sammen.”

Som finale udløser Rally Stoholm dobbelte mesterskabspoint i forhold til de fire foregående afdelinger af Dansk Super Rally.

”Den regel gør os lidt mere sårbare, for hvis vi er uheldige, kan vi ikke bare miste føringen, men også titlen i klassen,” forklarer Jacob Madsen.


”Vores fokus ligger på at holde føringen og vinde Dansk Super Rally generelt,” slår Line Nedergaard fast. ”Jeg vil ikke sige, at vi har en fordel, fordi vi vandt i Belgien i weekenden, men vi er i hvert fald varme.”

Sejren i Rally4-klassen i East Belgian Rally kom i hus efter at holdet fra Glad Sport var hurtigst i 10 af de 12 hastighedsprøver, ligesom duoen vandt med lidt over et minut efter godt halvanden times rally.

“Det var en fantastisk weekend. Vi havde slet ikke forventet at vinde, for vi ville finde ud af, hvordan vi kunne klare os i Belgien. Vi havde en forestilling om niveauet og hvor vi selv lå, men at vi endte, hvor vi
gjorde, var lidt vildt,” siger Line Nedergaard. ”Det kom bag på os, at vi var så overlegne.”

”Vi havde en shakedown torsdag aften, hvor jeg brugte lidt tid på at få Jacob op rent mentalt. Vi blev enige om at skifte støddæmpere, og så var det en helt anden Jacob, der sad ved siden af mig. Vi var klar fra start. Det er helt sikkert en af Jacobs styrker, og det giver en selvtillid.”

Mens Jacob Madsen/Line Nedergaard kommer med fart i kroppen til Rally Stoholm, har Kenneth Madsen/Mette Felthaus holdt formen ved lige ved at deltage i et Yokohama-mesterskabsløb i Ringkøbing.

”Jeg forventer, at det bliver et godt rally med nogle udfordrende prøver. At køre over to dage, hvor der er noget mørkekørsel, kan vi godt lide,” siger Mette Felthaus.

”Jeg er en natteblind muldvarp, hvis jeg selv skal køre, men disse her konditioner elsker vi. Du registrerer ikke tilskuerne, men registrerer blitz fra fotografer, og selv om du har meget lys på
rallybilen, kræver det så meget for første- og andenkøreren. Kenneth skal stole meget mere på mig, og det giver bare et ekstra krydderi.”

”Vi har en snæver føring i forhold til klassen. Vi skal være klar, for der er ikke plads til fejl. Finalen tæller i år dobbelt, så det kan hurtigt vende op og ned på det hele.”

”Det er både godt og ondt med de dobbelte point. Sker der noget, kan du ryge fra førstepladsen til bunden. Det er afgørende, at du ikke selv får problemer. Det kan vende op og ned på alt og alle,” siger Kenneth Madsen.

”Vi har kniven på struben. Vi fører Rally2-klassen, og vi vil give fuld gas fra start og prøve at holde de andre stangen.”

Sidste år sikrede Kenneth Madsen/Mette Felthaus sig den samlede sejr i Dansk Super Rally. Inden Rally Stoholm indtager de femtepladsen.

”Muligheden for en ny titel er der bestemt, men den er meget lille,” slår Kenneth Madsen fast.

”Det er et regnskab, man ikke kan regne på hjemmefra, men hvis vi vinder Rally Stoholm generelt, kan vi hjælpe Jacob og Line. Bare vi sikrer Dansk Super Rally-titlen til teamet.”

Glad Sport
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: