Glad Sport sætter sig på Dansk Super Rally

Vi-har-haft-et-godt-samarbejde-i-bilen-og-vi-har-haft-et-godt-flow-siger-Jacob-Madsen-om-sin-og-Line-Nedergaards-seneste-klassesejr-foto-Jokum-Tord-Larsen.jpg
Foto: Glad Sport

Et fantastisk første år for Glad Sport blev afsluttet ved sidste weekends Rally Stoholm. Kenneth Madsen/Mette Felthaus scorede sæsonens sjette sejr og sikrede sig dermed titlen i Dansk Super Rally foran Jacob Madsen/Line Nedergaard, som kan se tilbage på en sæson som ubesejrede i
Rally4-klassen.

Da de første streger for et lille års tid siden blev slået til Glad Sports 2022-planer, skete det med en målsætning om at blive et af de toneangivende mandskaber i dansk rallysport. Resultaterne oversteg langt forventningerne. I starten af oktober sikrede Kenneth Madsen/Mette Felthaus
(Ruds Vedby/Horsens) og Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang) sig Danmarksmesterskaberne i henholdsvis Rally2- og Rally4-klasserne, og ved weekendens Rally Stoholm kunne de to mandskaber indtage de to første pladser i Dansk Super Rally – det generelle danske mesterskab – foran 89 andre rallymandskaber.

”I Glad Sport har vi vist, hvad vi står for, og jeg er virkelig glad for at være en del af det,” siger Line Nedergaard.

”Det er et virkelig godt team at være i, for vi har virkelig et godt sammenhold, og alle er glade og føler sig godt tilpas. Uanset hvilken rolle vi har.”

”Rally Stoholm var et fantastisk løb, hvor der var gjort meget for at få skabt et godt løb. Vi troede, at Cimbern Rally ville blive årets bedste løb, men dette løb har slået det.”


Rally Stoholm bestod af i alt 13 hastighedsprøver. Fire blev kørt i mørket fredag aften, mens de ni andre fandt sted lørdag i dagslys. Men det skete på veje, som bestod af et miks mellem asfalt og grus. Her overraskede Jacob Madsen/Line Nedergaard alt og alle ved på løbets anden hastighedsprøve at sætte bedste i hele feltet i deres forhjulstrukne Peugeot 208 Rally4. Parret overraskede også sig selv.

”Inden start havde vi nok regnet med, at vi ville blive slået med 20 sekunder af firhjulstrækkerne,” indrømmer Jacob Madsen.

”At vi endte med at slå alle de andre på en prøve, hvor der var grus, og så tage en generel prøvesejr, ja, det var ikke noget, jeg overhovedet havde spekuleret over. Vi har haft et godt samarbejde i bilen, og vi har haft et godt flow.”

Parrets Peugeot 208 Rally4 blev – bogstaveligt talt – holdt i sporet, og det var først, da hastighedsprøven senere samme aften skulle køres anden gang, at parret blev udfordret.

”Et grusstykke var blevet kørt meget op, og vi endte med at lande på næsen i en fordybning, som var opstået, og det kostede en skade på bilens front,” fortæller Jacob Madsen, mens Line Nedergaard tilføjer: ”Lige i sådan en situation er jeg glad for, at jeg kører med så dygtig en chauffør som Jacob!”

Også Kenneth Madsen/Mette Felthaus blev udfordret på løbets anden hastighedsprøve.

”Det var ikke, fordi regnen var kraftig, men der kom støvregn, og når vi samtidig havde ekstraprojektører på rallybilen med masser af lys, virkede det nærmest som at køre i tåge,” fortæller Kenneth Madsen.

”Der var flere gange på aftenprøverne, hvor Kenneth råbte til mig for at få noterne hurtigere, og når jeg kikkede op fra noterne, havde jeg svært ved at orientere mig om, hvor vi var. Det virkede som om, det var en hvid mur af sne, vi kørte i,” siger Mette Felthaus.

Lørdagen bød overvejende på tørvejr og fuldt dagslys. Kenneth Madsen/Mette Felthaus kunne her fastholde deres greb i den føring, de havde fået opbygget i løbet af fredag aften.

”Men det var først, da vi var færdige med den sidste hastighedsprøve, at vi var sikre på sejren og titlen i Dansk Super Rally,” indrømmer Kenneth Madsen. ”Da der manglede 3-4 hastighedsprøver, havde vi et forspring på 30 sekunder. På det tidspunkt vidste vi, at vi enten skulle begå en fejl eller få en teknisk defekt for at blive slået, så vil valgte at køre de afsluttende hastighedsprøver på det sikre.”

På den sidste del af ruten mod målet i Stoholm var der jubel i den blå og hvide Peugeot 208 Turbo 16.

”Vi havde selvfølgelig håbet på, at vi kunne gøre rent bord ved at tage den sjette sejr ud af seks mulige, men vi turde i dagene op til løbet ikke helt tro på det, sådan som vejret tegnede sig. Men det var fedt, at vi endelig er lykkes med vores mål og en fælles titel,” siger en glad Mette Felthaus.

”Det er Kenneths og min syvende sæson sammen. Vi har flere gange været med i toppen, men det er først nu, at alt har flasket sig for os, og det skyldes, at vi har haft de bedst mulige rammer i Glad Sport.”

”Teamet er måske nyt, men det er bygget op omkring erfarne kræfter,” tilføjer Kenneth Madsen. ”Vi kender hinanden, og så har vi været begunstiget af, at vi kun har oplevet tekniske problemer med bilen i rallysprintet i Kalundborg og et Yokohama-mesterskabsløb, som ikke talte med til Dansk Super Rally.”

Glad Sports anden bil har gennemført sæsonen uden de mindste problemer.

”Vi har i år vundet vores klasse i alle de løb, som vi har stillet op, hvad enten det har været DM-løb, udenlandske løb eller sprints,” slår Jacob Madsen fast.

Glad Sport
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: