God fremgang for Michael Markussen på Jyllandsringen

Foto: Boxengasse

Michael Markussen kørte sig til en fjerdeplads i DTC-finaleheatet på FDM Jyllandsringen efter en weekend hvor familieteamet for alvor begyndte at få fart i bilen.

Det kræver mere end bare en masse arbejde over vinteren, når man starter et professionelt racerteam op. Det er et faktum, som ikke er kommet bag på Michael Markussen, og han glæder sig over at formkurven nu er opadgående:

– Jeg er godt tilfreds, ja! Vi er et nyt team med nye folk og mange nye arbejdsopgaver, og når vi skal slås mod etablerede teams med flere års erfaring – og mesterskaber – bag sig, så er det et langt, sejt træk før vi er der, fortæller Michael Markussen, som kunne glæde sig over at udfordringerne fra årets første løb ser ud til at være løst:

– Vi flytter os hele tiden i den rigtige retning. Nu har vi fået has på de problemer, som har drillet os i de første to løb, og det er tydeligt at vi lukker hullet op til de allerhurtigste i klassen.

De otte kvalifikationsheat bød ellers på vanskeligheder for koldingenseren, der aldrig tidligere har prøvet kræfter med Jyllandsringens korte – oprindelige – banelayout, som blev brugt til kvalifikationsløbene.


– Den korte bane er meget anderledes i forhold til det baneforløb, vi er vant til at køre. Den har en anden karakteristik og kræver en anden opsætning af bilen. Den opsætning ramte vi ikke helt, og det kostede på resultaterne.

Til Michael Markussens held var resultaterne i de otte kvalifikationsheat så konstante, at han alligevel kunne starte finaleløbet fra fjerdepladsen. Den plads holdt han hele vejen til mål i et ganske udramatisk løb.

– En fjerdeplads er bestemt godkendt mod så dygtige chauffører og teams. At vi som team allerede er nået til det niveau, synes jeg er helt vildt godt. Jeg kan se hvordan alle mand i teamet er blevet til én enhed, der arbejder sammen for at nå et mål.

På vej til Le Mans

Det er altså med et sundt resultat i bagagen, at Michael Markussen tirsdag rejser til Le Mans, hvor han skal deltage i Road to Le Mans-løbet, der køres som opvarmning til det rigtige 24 timers-løb lørdag. To løb på hver 55 minutter køres henholdsvis torsdag og lørdag eftermiddag, og Michael deler den hurtige Ligier JS P13 LMP3-racer fra KEO Racing med svenske Jocke Frid.

– Det er kæmpestort, og jeg glæder mig helt vildt til at få lov at køre på Le Mans-banen. Det er noget helt særligt for mig og noget jeg har drømt om i mange år, så jeg kan næsten ikke vente til jeg skal afsted, slutter Michael Markussen.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: