God start på rally-efteråret for Steen Andersen

Foto: Morten Dam

Med to veloverståede rallysprint i Fårvang og Slagelse, hvoraf det sidstnævnte gav en sejr, er det en Steen Andersen med fuld optimisme og en velfungerende Mitsubishi Lancer Evolution X, der lægger an til at afslutte sæsonen med manér.

Kalenderen er tætpakket for tiden. I den forgangne weekend blev det til en samlet andenplads ved årets femte afdeling af DM, Autoplus Rally Midtjylland.

– Vi har fået os en god start på efteråret, og blev nummer to ved Rally Midtjylland. Et godt resultat, som kom på baggrund af en start, hvor vi lige skulle finde opsætningen. I år kører vi på et nyt dækmærke i form af Hankook, men med den tørre sommer havde vi faktisk ikke kørt en meter på regndækkene. Det fik vi prøvet i det midtjyske, fortæller Steen Andersen.

I begyndelsen skulle opsætningen af Mitsubishien derfor lige på plads, og det satte sit præg på de første tider. Men hurtigt fandt teamet ud af, hvad der skulle til, fortæller Steen:
– I sådan en situation kan man kun vælge mellem det sikre eller at satse. Vi gik med det sikre, men det viste sig, at vi ramte lidt forkert i første forsøg. Men en god test for os, og vi fandt hurtigt ud af det.

Videre til Holland


Holdet fandt for alvor melodien, og andenpladsen blev sikret – en god optakt til næste weekends store løb, som er et af sæsonens højdepunkter for det sjællandske team. Her går turen nemlig til Hellendoorn Rally i Nijverdal i det østlige Holland. Et løb, som Steen Andersen ser meget frem til at gøre comeback i:

– Nu skal vi til Holland i den kommende weekend. I Holland har de virkelig gjort noget ud af deres rallyløb, og vi skal køre med i en afdeling af det hollandske mesterskab. Her er der 165 kilometer med hastighedsprøver – godt tre gange så meget som i Danmark, og samtidigt er der mange biler med i klassen. Så det er bestemt noget vi ser frem til, lyder det fra Steen Andersen, der uddyber:

– Samtidigt er de her løb virkelig blevet gode. Engang kørte man altid langs en kanal, men nu er der masser af små asfaltveje plus lidt grus og sand undervejs, så det er en god udfordring for os, forklarer Steen Andersen.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: