Gode minder forud for årets Tysklandsbesøg

Porsche Mobil 1 Supercup, Silverstone 2019
#10 Mikkel Overgaard Pedersen (DK, Dinamic Motorsport)

Mikkel O. Pedersen kører årets femte Superløb på Hockenheim-banen

I den kommende weekend deltager Mikkel O. Pedersen i femte afdeling af årets Porsche Supercup på Hockenheim-banen nær Heidelberg i Tyskland, og han vender dermed tilbage til en racerbane, han har gode minder fra.

”Sidste år var det netop på Hockenheim-banen, at jeg scorede min bedste startplacering til dato i Porsche Supercuppen,” husker Struer-køreren tilbage. ”Det var en svær tidtagning, hvor dagen var  startet med regn, og asfalten derefter blev mere og mere tør. Men det lykkedes mig at sætte næstbedste tid af alle. Desværre kunne jeg ikke helt holde placeringen i løbet, hvor jeg endte som sekser.”

”Men jeg ser virkelig frem til løbet på Hockenheim-banen. Den ligger noget bedre til mig end Silverstone-banen i England, hvor vi kørte den seneste afdeling af Supercuppen.”

Netop den engelske bane har været lidt af et smertensbarn for Mikkel O. Pedersen. Men efter to 16. pladser i både 2017 og 2018 kom han i årets engelske afdeling endelig i top 10 med en syvendeplads. Men udgangspunktet var faktisk endnu bedre, da han satte fjerdebedste tid i tidtagningen!

”Det forløb ikke så godt i den frie træning, hvor jeg blot blev nummer 18,” fortæller Mikkel O. Pedersen. ”Da vi i tidtagningen satte det første sæt nye dæk på, fandt vi ud af, at der kun var én hurtig omgang i dækkene, så da vi satte det andet sæt på, ændrede min ingeniør på dæktrykket og fortog et par andre småændringer, og det virkede. Jeg var oppe som toer, men min tid blev så senere
overgået af to andre, men det var stadig godkendt.”

I løbet lykkedes det dog ikke Mikkel O. Pedersen at holde fast i fjerdepladsen. Det blev til en syvendeplads ved målstregen.

”Vi havde en testdag på Silverstone i slutningen af maj, men siden er der kommet ny asfalt på banen, og den havde vi ingen erfaring med. Vi valgte at satse med opsætningen af bilen, og det viste sig at være et forkert sats. Min løbsingeniør var meget ked af det og undskylde bagefter mange gange, men det var en beslutning, vi tog i fællesskab ud fra de sparsomme erfaringer, vi havde efter tidtagningen,” siger Mikkel O. Pedersen. Inden weekendens løb på Hockenheim-banen indtager han en delt fjerdeplads i Porsche Supercuppen blot tre point fra køreren på tredjepladsen.