Hårde kampe på Bathurst – og flere point til Lasse Bak

Foto: DERC

København, 24. februar 2020 – Trods stærk indsats fra rivalerne lykkedes det igen den mesterskabsførende Lasse Bak at lægge yderligere afstand til sine forfølgere i sjette afdeling af Danish Esport Racing Championship, som blev afviklet på den virtuelle udgave af den australske Bathurst-bane onsdag den 19. februar. RS Competition-køreren tog igen to ud af to sejre i en afdeling, som også bød på dramatiske episoder i det hårde Ferrari-felt.

Rapport – løb 1:

Aftenens første løb startede med DERC-mesterskabets stærkeste tre i front: Lasse Bak fra RS Competition på pole position foran henholdsvis Martin Christensen (sim-performance.com) og Marcus Jensen (Team Redline). Bak tog starten, og alle Ferrari-feltets biler kom godt igennem det første sving, mens Marcus Jensen måtte se sin tredjeplads blive forvandlet til en tiendeplads i andet sving efter nærkontakt med en anden bil. Mod slutningen af første omgang var der igen action, da Marcus Jensen og Thomas Hjeresen fra MB Racing fik kontakt, hvilket endte med, at begge kørere ramte væggen. På tredje omgang gik det igen galt for Marcus Jensen, som pludselig holdt stille på banen og måtte udgå fra løbet. Mens Bak og Christensen kæmpede om føringen oppe foran, halede Magnus Wasteson (Team Magnus Wasteson) stille og roligt ind, men måtte pludselig overgive tredjepladsen til Andreas Jochimsen (Ronin SimSport), som kom flyvende bagfra.

Længere nede i feltet opstod der ligeledes hård kamp mellem Ole Øster (Sim Performance Gokartworld) og de to kørere fra VG eSport Racing Pro, Mathias Jensen og Lucas Daugaard. Og mens dét stod på, ramte Martin Christensen væggen på ét af banens smalle steder, hvilket betød, at han tabte tid til Lasse Bak og senere til de andre. Christensens bil var så skadet, at han blev nødt til at køre i pit, hvilket sendte Jochimsen op på en andenpladsen og Wasteson til tredjepladsen. På løbets sidste omgang var der skabt stor afstand mellem de tre førende biler, mens der bag dém til gengæld var hård kamp mellem tre biler i form af Casper Henningsen (Burst Esport Riotoro), Mikkel Søndergaad (Sim Performance) og Mathias Wodschow (No Nonsens Racing) – men de endte altså i uændret rækkefølge. Lasse Bak var hele vejen urørlig og vandt således løbet foran Andreas Jochimsen og Magnus Wasteson.

Rapport – løb 2:


I onsdagens andet løb startede Lasse Bak igen på pole position foran den uheldige helt fra første løb, Marcus Jensen, på andenpladsen, mens Andreas Jochimsen var tredje kører på startgridden. Bak tog starten, og Marcus Jensen fulgte godt med, mens Andreas Jochimsen forsøgte at holde Martin Christensen bag sig – og kun i ganske få minutter, før sim-performance.com-køreren overtog tredjepladsen. Med 15 minutter tilbage af løbet måtte Rasmus Busk (UI1-Positive SimRacing) udgå efter kollision med væggen, og få omgange derefter måtte også Anton Güllich (Racing Factory) kysse væggen på bjerget, så han røg ned på sidstepladsen.

Med ni minutter tilbage af løbet fokuserede kameraerne på en heftig duel om 11.pladsen, hvor Frederik Kjeldgaard Jørgensen forsvarede sin position foran MB Esport Racings Dali Jankovic. Herefter rettedes fokus mod en anden underholdende kamp mellem Mathias Wodschow, Casper Henningsen og Mathias Wasteson – en kamp, som endte med, at Wodschow trak forbi Henningsen, mens Wasteson gjorde alt, hvad han kunne, for at gøre det samme. Da feltet kørte op ad bjerget for sidste gang, begik Henningsen dog en fejl, hvilket betød at Wasteson smuttede op på niendepladsen, mens Frederik Kjeldgaard Jørgensen fulgte efter. Oppe foran var der dog igen ingen, der kunne påvirke Lasse Bak, som atter snuppede en suveræn sejr, mens Marcus Jensen tog andenpladsen og Martin Jørgensen endte på tredjepladsen.

Lasse Bak, RS Competition – sluttede P1/P1:

– Jeg er vildt glad lige nu! Det er fantastisk at vinde begge afdelingens løb – og så elsker jeg simpelthen bare Bathurst. Jeg er rigtig glad for, at jeg fik pole position i begge løbene og mit mål var at lægge god afstand til feltet i begge løb. Og mens det ikke rigtigt lykkedes for mig i det første løb, så gjorde det i det andet. Banen var meget glat i det første løb, hvilket var en ny oplevelse for mig og betød, at jeg kom til at give bilen for meget gas. Det var nok vejrforholdene og varmen i banen, der gjorde, at jeg var hurtigere i andet løb. Med hensyn til mesterskabets næste to afdelinger vil jeg naturligvis gøre alt for igen at sikre førstepladserne. Men grundet mit store forspring kan jeg nu skrue lidt ned for nerverne. Foreløbigt har mesterskabet været en suveræn oplevelse for mig, og jeg vil gerne takke RS Competition og min familie, som altid følger mig i løbene.

Andreas Jochimsen, Ronin SimSport – sluttede P2/P4:

– Jeg er meget tilfreds. Bathurst gav mig to gode løb, akkurat som Barcelona gjorde i sidste afdeling. Det føles godt at være relativt stabil i top-fem. Bathurst er en hård bane, og der er ikke råd til at lave fejl, for så ender man i væggen med en ødelagt bil. Det er en bane, hvor man enten er god eller dårlig – og jeg kan godt lide den, fordi den er så stor en udfordring.

Med løbene på Bathurst har DERC-sæsonen nu overstået seks ud af otte afdelinger. Næste afdeling køres den 11. marts på en bane, som bliver valgt ved afstemningen ugen inden på ESR’s Facebook-side.    

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: