Holmgaard Motorsport jagter topplacering i Belgien

Det aalborgensiske racerteam deltager lørdag i 12 timers-løbet på den belgiske Formel 1-bane, Spa-Francorchamps. Målet er en topplacering i TCR-klassen, og det er en erfaren besætning som skal indfri ambitionerne.

– Det er nogle erfarne gutter som sidder i bilen”, fortæller teamchef- og ejer Kim Holmgaard, der selv har deltaget mere end 15 internationale langdistanceløb i sin karriere. I denne omgang er køretjansen afgivet til de to sønner, Jonas og Magnus, som får følgeskab af den tidligere DTC-kører, Per Poulsen, og den norske langdistancekører, Roy Edland.

– Vi har både et par unge kørere, som kan køre hurtige og stabile omgangstider, og to kørere som har tilbagelagt mange tusinde kilometer i racerbiler gennem deres karrierer. Den sammensætning er en fordel for os, siger Kim Holmgaard, der ser tilbage på sidste års udgave af løbet, hvor teamet i et par timer førte løbet generelt:

– Det var en fed fornemmelse, og det beviste at vi er i stand til at være med i den sjove ende af feltet – lige som de sidste to løb på Silverstone og Imola, hvor vi sluttede lige udenfor podiet. Det skal der altså laves om på, griner Kim Holmgaard.

Det er heller ikke en hvilken som helst bil, Holmgaard Motorsport stiller til start med. Bilerne i TCR-klassen er bygget efter det nyeste touringcar-reglement, og teamets VW Golf GTI TCR byder på en to-liters turbomotor med 350 hestekræfter, som bliver sendt ud i forhjulene gennem VW’s motorsportsforbedrede DSG-gearkasse. En seriøs racerbil.


– Det er en rigtig fin racerbil, men vi har 20 konkurrenter i tilsvarende biler, med dygtige kørere bag rattet, så godt materiel er ikke alt. Vi har forberedt os godt hjemmefra, men vi kommer ikke sovende til successen, forklarer teamchefen. Derfor deltager teamet også i to testsessioner fredag, inden kvalifikationen starter sidst på eftermiddagen.

Løbet starter lørdag formiddag kl. 9.50 og kan følges live på internettet frem til slutningen 12 timer senere, kl. 21.50. Det foregår på www.24hseries.com.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: