Holmgaard Motorsport på sejrskurs i italiensk 12 timers-racerløb

Foto: Holmgaard Motorsport / Petr Fryba

Når starten går til 12 timers-løbet på Mugello-banen nord for Firenze er brødrene Jonas og Magnus Holmgaard på jagt efter sejren sammen med deres medkørere, Benny Simonsen og norske Roy Edland. I de indledende træninger var kvartetten hurtigst i TCR-klassen med deres VW Golf GTi TCR, og det tempo skal gerne holdes når løbet starter.

– Vi er kommet for at vinde, ingen tvivl om det. Der er god fart i både bilen og chaufførerne, så hvis vi kan holde os fri af uheld er der en god chance for at vi er med helt i toppen af feltet, fortæller teamchef Kim Holmgaard.

I langdistanceløb er udholdenhed blandt de vigtigste egenskaber, hvis man skal gøre sig gældende. Og det er ikke kun kørerne, som skal være i god form for at holde til de høje temperaturer og fysiske belastninger i racerbilen. Bilen skal også være veltrimmet og forberedt på de strabadser det er, at køre for fuld fart i 12 timer.

– Det kræver en virkelig velforberedt indsats at være med i toppen. Bilen er helt grundlæggende sat rigtigt godt sammen fra Volkswagen Motorsport, men vores mekanikerteam gør et solidt stykke arbejde før hvert løb, hvor bilen bliver gennemgået fra A til Z og alle nødvendige dele bliver skiftet. Det er dén grundighed og sans for detaljen, som skal til, hvis vi være med i toppen af feltet. Og det vil vi!

12 timers-løbet på Mugello er delt i to etaper. De første tre timer køres fredag eftermiddag fra kl. 15.30, mens de sidste ni timer køres fra lørdag morgen kl. 9.


Løbet kan følges live på https://www.24hseries.com/2019/12h-mugello-2019/live

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: